BMD-1 - Answer

1. TomekF 2025-02-10 11:05:42

Druga gąsienica też osadzona...

1. PAN-KARTON 2025-02-10 15:31:02

Teraz można rysując linie zbiegów ustalić że jest OK. Ale jak byś wrzucił fotki od przodu i z góry to byś rozwiał przypuszczenia i tajemnicę "gąskową"

A tak z poza boiska, gąski fajnie wyszły. Pewnie fachowcy od pancerki powiedzą że za bardzo napięte. A z ciekawości zostało Ci ogniw ?

1. TomekF 2025-03-17 10:02:52

Hehe, jakich ogniw? 

Te gąsienice to mega prosty model składania w podstawowych modelach czyli 2 paski sklejone ze sobą i doklejone "zęby" aby to jakoś wyglądało. 

Zatem odpowiadając krótko żadne ogniwa mi nie zostały, a nawet bym powiedział, że te paski były wyliczone na styk. Stąd pewnie taki efekt naprężenia chociaż starałem się je choć trochę uformować aby oddać jakiś realizm.

Powoli kończę dodatki na powierzchi całego kadłuba to mam nadzieję, że cała bryła nabierze lepszego kształtu. Wkrótce wrzucę.

1. TomekF 2025-03-21 12:00:05

Nareszcie!

Kadłub gotowy, wszystkie dodatki uwzględnione. Wieża jest w przygotowaniu.

Ciągle poszukuję materiałów w necie do malowania i modelowania dodatków i znajduję różne filmiki przedstawiające tę maszynę. W sumie dopiero na filmie widać jaki to jest drobny pojazd. Jako ciekawostkę wrzucam link do driftującego BMD. 

link -> BMD-1 (September 2012). - YouTube

1. TomekF 2025-03-28 14:55:29

Wieża osadzona, relacja skończona!

Dziękuję bardzo za uwagę i komentarze. Model ostatecznie oceniam jako raczej prosty i jedynie poległem na poziomie kół ale to już kwestia wprawy i rozwijania swoich umiejętności. Mam "pół" szafy modeli więc będzie na czym trenować. Błędów w opracowaniu nie było tak wiele, wiec da się żyć.

Powodzenia wszystkim w zmaganiach z papierem 

1. mirkuch 2025-03-29 21:39:26

Model wyszedł bardzo ładnie a kamuflaż to nie mogę się zdecydować czy mi się podoba czy nie zddecydowanie nietypowy.

Rezultaty 40 - 47 z 47 pozycji
Udostępnij temat: