KONKURS - Papegojan | Shipyard | 1:96

1. Sebastian01 2024-06-03 18:55:22

No, ale to był cały dzień roboty, panowie okrutnicy...

1. PAN-KARTON 2024-06-03 19:10:30

Sebastian01

Tylko jeden ? Ja sugeruje przymiarkę tego co masz i dopiero ew. drugi dzień pozawijać następne

1. Wojok 2024-06-03 19:11:53

Sebastian01

Life is brutal, full of zasadzkos

1. Sebastian01 2024-06-03 19:57:31

Przykleiłem już 12 sztuk... 

Wyglądają dokładnie tak jak sobie wymarzyłem, zostają 

1. Wojok 2024-06-03 21:48:57

I po kandydacie do wygranej

1. Sebastian01 2024-06-03 22:07:17

No i bardzo dobrze, problem z głowy :)

Inna sprawa to nie wiem jak to Sławek wymyślił, ale co z galerią? Jak skończę to mogę wstawić model, a później konkurs czy to jakoś wszystko razem ma być?

1. PAN-KARTON 2024-06-03 22:42:40

Inna sprawa to nie wiem jak to Sławek wymyślił, ale co z galerią? Jak skończę to mogę wstawić model, a później konkurs czy to jakoś wszystko razem ma być?

Sebastian01

Boli taka reakcja , ja z karawany nie wysiadam !

Co do sposobu rozstrzygnięcia, była dyskusja. Sugerowałem że, po przez galerię i MT nie da się tego zrobić, ale to Sławka zadanie, pewnie coś wymyśli do połowy września

Sebastian liczyłem na jakąś fotkę z tymi 12 wklejonymi... (?)

Jedna dziureczka w kadłubie nie oznacza zatonięcia  

1. Wojok 2024-06-04 01:02:46

Boli taka reakcja

PAN-KARTON

A cóż Cię tak boli ? Ikonek bezpieczeństwa nie odnotowałeś ?

1. PAN-KARTON 2024-06-04 06:53:06

A cóż Cię tak boli ? Ikonek bezpieczeństwa nie odnotowałeś ?

Wojok

Hmmm, Nawet postać z żelu balistycznego ma swoją wytrzymałość. Forum to takie ciało które można nakłuwać do woli każdemu. To chyba jednak była zbyt duża szpila

Moja wypowiedź zabezpieczona ikonkami ochronnymi, jest tylko moją wypowiedzią. A wnosząc coś na forum, chcę pobudzić do działania a nie wbijać "gwoździe do... "

Mimo wszystko, cieszy ogromny koloryt i zróżnicowanie osobowości

1. marszalek24 2024-06-04 14:24:47

zakładam, że używano najporęczniejszych sposobów

Wojok
            Zapewniam Koleżeństwo, że sposób zwijania bucht zaprezentowany przez Sebastiana jest jednym z najbardziej praktycznych. Pracowałem bloczkami przy napinaniu linii energetycznych i najczęściej zwijałem linkę właśnie w taki zwój.Przy minimalnej wprawie robi się to bardzo szybko i co nie mniej ważne, nie rozpada się to przy byle dotknięciu. Jak ktoś ma wątpliwości, to najlepiej kupić z dziesięć metrów linki i popróbować wiązać na różne sposoby.   Ahoj!!

1. Wojok 2024-06-04 14:41:18

zakładam, że używano najporęczniejszych sposobów

Wojok
            Zapewniam Koleżeństwo, że sposób zwijania bucht zaprezentowany przez Sebastiana jest jednym z najbardziej praktycznych. Pracowałem bloczkami przy napinaniu linii energetycznych i najczęściej zwijałem linkę właśnie w taki zwój.Przy minimalnej wprawie robi się to bardzo szybko i co nie mniej ważne, nie rozpada się to przy byle dotknięciu. Jak ktoś ma wątpliwości, to najlepiej kupić z dziesięć metrów linki i popróbować wiązać na różne sposoby.   Ahoj!!

marszalek24

No właśnie, nie rozpada się. Przy liniach energetycznych, to pewnie była zaleta. Jednak nie na łajbie, gdzie trzeba to zrzucić z kołka i mieć od razu gotowe do luzowania.

Gdy się kupuje jakiś sznurek, to jest on zwykle zwinięty w taki właśnie sposób. Tylko jeden Bóg wie, ile k...w poleciało przy rozplątywaniu tego.

Dziesięciumetrów sznurka nie zamierzam kupować - na kursie żeglarskim kilka węzłów zdarzyło mi się związać. Ahoj !

1. PAN-KARTON 2024-06-04 16:01:57

Dyskusja z typu:

- a jak wiążesz sznurówki w butach albo jak szczotkujesz zęby ?

Buchty Sebastiana są zwinięte prawidłowo co do zasady ! [.]

Chciałem coś mądrego napisać i przestudiowałem co najmniej 20 źródeł + sporo u Wujka Googla, w celu poobserwowania różnych zdań na ten temat. Można by tu wkleić kupę zdjęć - tylko po co !?!

Nie jest moim zamiarem rozstrzyganie...

Co okręt to liny są zwijane i składowane w opcjach przeróżnych. Zależy to chyba głównie od załogi i jej przyzwyczajeń lub upodobań ( jak w większości spraw codziennych i oczywistych ) - ode mnie tyle .

1. Sebastian01 2024-06-04 16:32:33

Też się naczytałem i naoglądałem filmów na YT i to mnie utwierdziło w tym, że mogę je takie zrobić. To czy one są prawidłowo wykonane to bym nie powiedział. Rzeczywiście wyglądają jak sznurek do prania, jak pisał Wojok :) Jeśli się wezmę za następny okręt to też będą przewiązane, ale nie na całości tylko po jednej stronie. Coś jak na zdjęciu z instrukcji, które zamieściłem. 

1. SlawekH 2024-06-04 17:07:29

Sebastian01

Normalnie wrzucaj go do galerii pozniej, na potrzeby konkursu zrobi sie kolejna z "konkurs" w nazwie. Jak rozkminie co i jak to napisze na forum i priv. Poki co mnie "nie ma" do prawie konca czerca, ale codziennie paczam co sie dzieje.

1. Sebastian01 2024-06-05 08:04:36

Dzięki za szybką odpowiedź. Wczoraj zawiesiłem flagi - okręt ukończony. Została kosmetyka i podstawka. Niebawem galeria.

1. PAN-KARTON 2024-06-05 14:18:17

Dzięki za szybką odpowiedź. Wczoraj zawiesiłem flagi - okręt ukończony. Została kosmetyka i podstawka. Niebawem galeria.

Sebastian01

To co ? będzie dużo Volnego czasu i Volno ukończysz drugi model ?

1. Sebastian01 2024-06-05 15:20:53

Z tą kosmetyką to mi trochę zejdzie, a i z podstawką pewnie też, ale tak, niedługo zabieram się za Volvo. 

1. Sebastian01 2024-06-12 21:32:56

Załoga na stanowiskach.

1. PAN-KARTON 2024-06-12 21:39:59

No Panie ! Sam robiłeś czy kupne ?

A który to ja ? popłyną bym z Wami, Tylko nie pisz że jestem skuty pod pokładem

1. mirkuch 2024-06-12 21:42:30

Nie wiem jak inaczej to określić - ale ten model żyje  Świetnie się prezentuje a załoga tylko jeszcze dodaje uroku

Rezultaty 300 - 320 z 350 pozycji
Udostępnij temat: