USS Kidd DD 661

1. jagdtiger2 2022-09-25 21:37:25

Mogę do ciebie mówić mistrzu ? 

Myślę że wiesz już że MT masz gwarantowany.

1. Moris 2022-10-23 17:46:32

Witam wszystkich.

Po kilku tygodniach walki z drucikami konstrukcja masztu głównego została wstępnie ukończona, łącznie z wszelkimi antenami oraz radarami. Ze względu na dzisiejsze malowanie przedstawiam stan surowy przed połączeniem wszystkich elementów w całość.

Pozdrawiam.

1. Wojok 2022-10-25 01:20:06

Świetnie ten maszt wygląda

1. aragorn001 2022-10-26 09:12:28

Witam wszystkich.

Po kilku tygodniach walki z drucikami konstrukcja masztu głównego została wstępnie ukończona, łącznie z wszelkimi antenami oraz radarami. Ze względu na dzisiejsze malowanie przedstawiam stan surowy przed połączeniem wszystkich elementów w całość.

Pozdrawiam.

Moris

Fantastycznie ... bardzo mi się podoba.

1. Moris 2022-10-27 12:53:38

Witam wszystkich.

Bardzo cieszę z pozytywnych opinii mej pracy. Dziś maszt już jest pomalowany i delikatnie przybrudzony. Moje usilne prób wykonania anteny radaru SC-3 na szczycie masztu z cieńszych drucików legły w gruzach. Zawsze wychodził krzywo lub ulegał zniszczeniu w czasie dodawania kolejnych elementów. Dlatego został wykonany z grubszych elementów, co skutkuje jego masywniejszą budową i takim dziwnym wyglądem.

Pozdrawiam wszystkich.

1. jagdtiger2 2022-10-27 21:12:29

Dla mnie i tak jest super, chciałbym umieć robić takie maszty i inne elementy z drucików.

1. Moris 2022-12-12 17:36:05

Witam wszystkich.

Minęło sporo czasu od ostatniego wpisu, więc najwyższa pora zaktualizować temat.

W minionym czasie udało się wykonać olinowanie okrętu oraz szalupy. Jeżeli chodzi o olinowanie to zostało ono wykonane z drucików malowanych pędzlem na czarno. Moje usilne próby wykonania linek z nici lub żyłki dały marny efekt wizualny oraz powodowały spore naprężenia. Natomiast drucik spisał się świetnie, zwłaszcza podczas łączenia i co najważniejsze uniknąłem pojawienia się luzowania jednych linek przy naprężaniu drugich. Myślę iż takie rozwiązanie znacznie uprościło pracę.

Drugim elementem który wykonałem to szalupy wraz z żurawikami łodziowymi. Niestety szalupy to element który zawsze wychodził mi słabo i tak jest w ty przypadku. Po pierwszym malowaniu aerografem na kolor szary w żaden sposób nie mogłem dopasować masek aby pomalować część denną. Dlatego w tym przypadku w ruch poszedł pędzel, co niestety widać. Część denna koloru czarnego i górna powierzchnia szalupy koloru ciemno zielonego po pomalowaniu uzyskała efekt połysku co moim zdaniem psuje całość. Może w następnym projekcie wyjdzie lepiej.

To chyba ostatni wpis przed świętami dlatego już teraz życzę wesołych i spokojnych świąt i oczywiście mnóstwa modeli pod choinką.

Pozdrawiam wszystkich.

1. Moris 2023-01-09 14:46:26

Witam wszystkich.

Dzisiejszy wpis należy do ostatnich w bieżącej relacji. Od ostatniej aktualizacji, jeśli chodzi o model to wiele nie uległo zmianie. Wykonałem drobne elementy wieńczące budowę okrętu, Wykonałem tratwy ratunkowe, banderę, numery burtowe oraz przemalowaniu uległa nazwa okrętu na rufie. Większość ostatniego czasu poświęciłem na wykonanie podstawki pod model. Jeszcze dziś postaram się dodać galerię.

Pozdrawiam wszystkich.

1. aragorn001 2023-01-09 16:49:50

Brawo, oglądałem efekt końcowy w galerii.

Rezultaty 80 - 89 z 89 pozycji
Udostępnij temat: