Claas Lexion 780-projekt własny

1. Zygfryd 2023-01-06 17:18:37

mimo wszystko mam obawy czy laser podoła... Niby wszystko ok. Ale napis APS HYBRID jest tak mały, że nie wiem, czy malowanie go wyjdzie. Już nie mówię o naklejce Cemos Automatic czy Terra Trac 

1. tulipan740i 2023-01-06 18:21:43

Dobra. Drukuj te kalki. Zobaczymy jak odwzorują małe napisy.

1. PAN-KARTON 2023-09-19 02:28:34

Późno, ale dołączam do Widowni. Takie projekty warto podglądać.

1. PAN-KARTON 2023-09-24 01:01:00

INFORMATION !

Namawiam na zgłaszanie zdjęć do Kalendarza kartonowki.pl 2024. Szczegóły tu:

http://www.kartonowki.pl/forum/temat/4482,kalendarz-2024-informacje-wazne-zasady-zgloszenia

Został jeszcze tydzień = 7 dni.

Przypominam że 30 09 2023 do godziny 00:00 można takie foty przysłać na adres r4s1@wp.pl

1. Zygfryd 2024-03-11 21:38:01

Puk,puk! Wracam po chyba roku... To był ciężki rok dla mnie pełen przewrotów i zmian w życiu. Modelarstwo zeszło na drugi plan... Jednak postanowiłem się zebrać w sobie i coś ruszyć. Miałem prawie komplet zrobiony, brakowało mi tylko jednej gąsienicy. Nadal z bólem, ale postanowiłem się za nią wziąć, postawić go w końcu na własnych nogach. Niby wiele nie wykonałem, ale liczę, że jak już coś tu wstawię, to mnie pchnie to by walczyć z tym dalej. Więc jak znowu ucichnę na zbyt długo, to AndDi proszę o telefon z soczystą wiązanką motywującą 

1. Kikol77 2024-03-12 09:17:58

Fajnie że wróciłeś do tematu, bo juz patrząc na całośc niewiele zostało :)

Temat ciekawy do tego własny projekt.

pozdrawiam

1. AndDi 2024-03-12 09:48:46

Świetnie to wygląda, wykonanie na najwyższym poziomie.

Jak trzeba to Cię i batem pogonię do dalszej roboty, bo ten model musi być ukończony

1. riderZ056 2024-03-12 21:26:46

I tak postawić go razem z moim w Wilkowicach...

1. PAN-KARTON 2024-03-13 02:00:45

riderZ056

AndDi ostatnio coś o pile mechanicznej wspominał jak szaman nogi obcinał, a tu się szykuje marsz Żniwiarzy Nie kojarzyć z protestami rolników.

A zapytam, co i kiedy się będzie działo w Wilkowicach ?

1. riderZ056 2024-03-13 22:15:24

A zapytam, co i kiedy się będzie działo w Wilkowicach ?

PAN-KARTON

W ostatni weekend sierpnia w Wilkowicach koło Leszna odbywa się Międzynarodowy Festiwal Starych Ciągników i Maszyn Rolniczych. Od dwóch lat z kilkoma kolegami modelarzami mamy tam stoisko z naszymi modelami maszyn.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid0226mk8SzyZBZQ48zRqL9maFH1wBde9epHbPqGWU4rGowHvGkapuP3yDwrFvZSkkGal&id=100048098627679

1. PAN-KARTON 2024-03-14 00:42:20

riderZ056

A to ja przepraszam . Ja sobie tu pozwalam na komentarze a rozmowa jest z ligą Zawodników jak by z półki na którą z obecna drabiną to se mogę .

Panowie ! SZACUN za to co robicie, chylę czoła, też tak chcę... !!!

1. Zygfryd 2024-03-18 18:55:39

Powoli, do przodu... Marzę, by już go postawić na "kołach". Dzisiaj cały dzień poszedł, żeby zrobić 4 rolki jezdne. Próbowałem kilka razy, ale a to za duże mi się wydawały, więc do kosza...a to szprychy krzywo... Do kosza... Trzeci wariant wyszedł mi jak na zdjęciu i tak zostanie. Tylko będzie trzeba jeszcze 4 zrobić i wymienić teraz w drugiej gąsienicy. Wszystko zgrywa się z rysunkiem jak ta lala.

1. Zygfryd 2024-03-18 19:41:52

riderZ056

Nie wykluczone, bo skończony będzie na pewno  Tylko mój przy Twoim wygląda jak wypociny pomocnika majstra 

1. AndDi 2024-03-18 19:45:42

Jesteś zbyt surowy dla siebie, robisz świetną robotę.

1. PAN-KARTON 2024-03-18 19:57:33

[...]  Tylko mój przy Twoim wygląda jak wypociny pomocnika majstra 
    Zygfryd

"Panie, nie obrarzej Pan dobre" - Zygfrydzie, pomyśl teraz gdzieś uplasował Nas którzy nauki pobierają u tego forum ? Skoro Waćpan jesteś pomocnikiem Majstra to my plebs z kolan wstawać nie będziem i wzroku podnosić na Twe oblicze. Ooo !, my nie godni dzierżyć skalpele jesteśmy... Gdzie kat, gdzie kara, szaty rwał będę zara.

1. Zygfryd 2024-03-18 20:18:06

"Panie, nie obrarzej Pan dobre" - Zygfrydzie, pomyśl teraz gdzieś uplasował Nas którzy nauki pobierają u tego forum ? Skoro Waćpan jesteś pomocnikiem Majstra to my plebs z kolan wstawać nie będziem i wzroku podnosić na Twe oblicze. Ooo !, my nie godni dzierżyć skalpele jesteśmy... Gdzie kat, gdzie kara, szaty rwał będę zara.

PAN-KARTON

No mi się podoba ta moja twórczość, ale patrząc na to co odwalił Rider, to tylko wypada usiąść, zapalić papierosa i zastanowić się co dalej, bo ta dziedzina jest spalona 

A tak na serio, to Rider'a szkoła  Dzięki niemu i jego wskazówkom zacząłem projektować od podstaw. Każdy ma tu swój wkład w moje umiejętności, bo u każdego coś podpatruję. Ale Rider udzielił mi lekcji jak się za to zabrać. Tulipan natomiast sztuki szlifowania. Scorpion-jak robić koła (chociaż i tak robię po swojemu, ale on wyznaczył kierunek jak koła powinny wyglądać ). Szaman-mistrz elektryki i wszelkich "prądów" AndDi-sztuka skalowania i tajniki obróbki graficznej bardzo pomocnej przy robieniu naklejek do tych tworów. Forum to skarbnica darmowej wiedzy- wystarczy się po nią schylić   Widziałem w naszym domu kultury, że odbywają się tam jakieś zajęcia plastyczne. Zamierzam tam zajrzeć i zobaczyć. Ewentualnie mogę przekazać wiedzę dalej 

Rezultaty 220 - 236 z 236 pozycji
Udostępnij temat: