Czarna Perła - BM KONIEEEC JEEEZUUU NARESZCIE

1. Zbyszek001 2020-12-05 14:48:43

Perliście Panie Kochanku.

1. Petrov 2021-02-15 15:36:08

Dawno mnie nie było... Prace nad Perłą idą bardzo mozolnie. W międzyczasie zrobiłem sobie mały skok w bok i skleiłem trzy plastiki w 72ce (wymarzyła mi się nasza wrześniowa trójca - P.11, Łoś i Karaś... Zabawa była przednia) Wracając do Perły. Ogólnie rzecz biorąc, jest to chyba jeden z najgorzej opracowanych modeli jakie przyszło mi robić... połowę elementów muszę robić po swojemu, a drugą połowę i tak docinać, sztukować, podmalowywać... Ponadto oznaczenia, instrukcja... Ech szkoda gadać... Walczę, bo teraz zarzucić nie przystoi. Ale nie podoba mi się ten model, męczy mnie. Ale dobrnę.

1. tulipan740i 2021-02-15 15:46:22

Ale nie podoba mi się ten model, męczy mnie. Ale dobrnę.

Petrov

Nie podoba Ci się chyba jego opracowanie, czy jako cały żaglowiec ? Bo wg. mnie sam dotychczasowy efekt jest extra, a jeszcze efektowna góra do wykonania. 

1. Petrov 2021-02-15 16:00:35

Nie podoba mi się opracowanie, jest po prostu bzdurne, głupie, nielogiczne, niedokładne... Albo ja nie umiem już sklejać. Niemniej wykonanie modelu też średnio mi się podoba, mam nadzieję że olinowanie odwróci uwagę od masy, po prostu masy baboli, krzywizn itp...

1. tulipan740i 2021-02-15 16:09:36

Technika opracowywania wycinanek bardzo poszła do przodu. Szkoda, że jakość tych opracowań nie jest proporcjonalna do osiągnięć ów techniki. Mimo wszystko myślę że efekt będzie powalający 

1. szaman 2021-02-15 16:20:30

Kurcze, bardzo długo czekałem, aż  na kartonówkach ktoś się porwie na "Czarną perłę". I jest. Nie odpuszcxzaj męcz się , ale zrób ten model. Mam jakąś chińską wersję, ale sam bym sie na to nie porwał. Nie odpuszczaj!

1. Wojok 2021-02-15 16:37:10

Hmm, rozumiem, że opracowanie może Cię rozbić, ale efekt jaki osiągnąłeś powinien ten ból załagodzić

Bardzo mi się ten model podoba, a szczególnie ta mroczna kolorystyka

1. szaman 2021-02-15 19:37:44

I nie zapomnij jakieś trupiszcze umieścić!

1. AndDi 2021-02-15 19:48:57

Pięknie wygląda , a jaką będziesz miał satysfakcję jak go ukończysz mimo tych problemów

Świetnie dobrałeś kolor do tych wykałaczkowych słupków.

1. beata 2021-02-15 19:52:17

Żadnych krzywizn nie widzę. Nie poddawaj się. Jest piękny.

1. Jacek-KP 2021-02-15 20:40:52

Nie widzę tu jakichś niedociągnięć, ale to zasługa twojej pracy zapewne, że nie widać "baboli". Okręt jest tak ponury, że aż piękny. Czekam na takielunek. Oczywiście trzymam kciuki za ukończenie modelu.

1. Petrov 2021-02-16 23:04:17

Dzięki wszystkim. Nie mogę zgodzić się z tymi komentarzami w pełni :P, ale eż zgonię to nieco na fakt iż zawsze autor widzi więcej swoich niedociągnięć niż inni. Niemniej, żeby utrzymać pozytywny wydźwięk, nie będę pisał o tym co tu jest zrobione źle/brzydko/na zaklej-załataj-żeby-nie-było-widać :P

Ale serio, mimo że model nadal mi się nie podoba, to motywujecie do pracy. Dzięki.

1. tulipan740i 2021-02-17 12:06:42

Dzięki wszystkim. Nie mogę zgodzić się z tymi komentarzami w pełni :P, ale eż zgonię to nieco na fakt iż zawsze autor widzi więcej swoich niedociągnięć niż inni.

Petrov
    Mam nadzieje, że model spodoba Ci się jak będzie bliżej finału. Oczywiście że autor zna każde swoje dzieło od podszewki. Wie gdzie i co poszło nie tak.Zresztą kto by miał wiedzieć więcej o wykonaniu jak nie autor.  Fotki w galerii nie są w stanie obnażyć wszystkich błędów wynikających zarówno z opracowania jak i samego klejącego. To przecież normalne że zawsze coś pójdzie nie tak. Zdarza się najlepszym. Ale serio, widząc efekt to jest ogromny sens kontynuacji.

1. AndDi 2021-06-13 13:31:52

A tu co jakąś przerwa? Urlopik długi się trafił? 

1. aragorn001 2022-03-29 09:12:54

A tu co jakąś przerwa? Urlopik długi się trafił? 

AndDi

Piraci pływają i rabują ... jaki tam urlop.

1. Petrov 2022-04-03 14:52:32

Ahoj XD

Widzę, że co niektórzy jeszcze pamiętają o tej relacji - w takim razie to nie przypadek, będzie ona kontynuowana niebawem mam nadzieję :) Mam do dokończenia dwa modele (Perła mnie zmęczyła, o czym chyba wspominałem), zabrałem się za coś innego, kończę już i następna w kolejce Perła!

1. aragorn001 2022-08-05 16:02:32

Wracaj do Czarnej Perły, sam mam niepochamowaną ochotę na ten żaglowiec, tak się złożyło, że w różnych akcjach pomocowych dla wydawnictwa Oriel zakupiłem wszystkie 3 żaglowce z "Piratów z Karaibów", wiem, wiem, filmy to takie bajeczki, ale Capitan Jack Sparrow to nie przelewki, hihi, działaj dalej to dołączę z jednym z tych modeli, mam Flying Dutchman, Black Pearl i ten trzeci Queen Anne's Revenge

Ja to co jakiś czas tu zaglądam i jak nic się nie dzieje to trudno... arrrrrgghhhh 

1. Petrov 2022-08-07 21:24:10

Jestem coraz bliższy kontynuowania prac nad Perłą, nie zapomniałem :)

Również posiadam dwa pozostałe modele z tej serii - oby były lepsze niż Perła :/ Z którym będziesz walczył?

1. aragorn001 2022-08-08 09:42:39

Również posiadam dwa pozostałe modele z tej serii - oby były lepsze niż Perła :/ Z którym będziesz walczył?

Petrov

Takich żaglowców jeszcze się nie podejmowałem, ale najbadziej korci mnie zabrać się za Queen Ann's Revenge, ma swój klimat... ale muszę nabrać odwagi by nożyczki poszły w ruch.

Z tego co napisałeś to chyba nie jest dobrze z Perłą, nie oczekuję z tymi dwoma pozostałymi jakiś rewelacji, ale postaram się coś z nich sklecić. Problemy z pasowaniem elementów? Czy raczej sam projekt do bani?

1. Petrov 2022-08-09 21:50:57

Od autora modelu dostałem wiadomość dotyczącą projektu... Perłę projektował w nietypowy sposób, ponieważ najpierw skleił sobie model, a potem zdecydował o jego wydaniu więc jakby "w powietrzu" rozrysowywał części. Pozostałe są zaprojektowane "po bożemu" - z klejoną surówką, więc powinno być lepiej...

Rezultaty 20 - 40 z 63 pozycji
Udostępnij temat: