Czarna Perła - BM KONIEEEC JEEEZUUU NARESZCIE

1. aragorn001 2022-08-10 17:16:58

Od autora modelu dostałem wiadomość dotyczącą projektu... Perłę projektował w nietypowy sposób, ponieważ najpierw skleił sobie model, a potem zdecydował o jego wydaniu więc jakby "w powietrzu" rozrysowywał części. Pozostałe są zaprojektowane "po bożemu" - z klejoną surówką, więc powinno być lepiej...

Petrov

Dzięki za info Petrov, przekonałeś mnie i pora zacząć jeden z tych okrętów, jak wypadają według ciebie laserowe wręgi? Dla tych modeli ceny są już wysokie i zastanawiam się czy wydać tyle na same wręgi.

Daj znać jak to wyglądało z Perłą.

Widziałem na innym forum, że chcesz się pozbyć wręg do Victory, tak się złożyło, że nabyłem bardzo okazyjnie ten model i inne z pierwszych wydań Shipyarda, ale narazie wystawiłem te większe na sprzedaż, przerażają mnie te wielkie żaglowce. Mniejszy zabiera mi dużo czasu by się z nim uporać, więc zastanawiam się ile by mi zeszło z takim ponad metrowym potworem ...

1. Petrov 2022-08-16 12:05:51

Co do wręg to nie wiem, bo nie posiadam żadnych niestety. Niemniej uważam, że przynajmniej w Holendrze będą niezbędne. Jest tam masa drobnicy do wycinania w kartonie 1, czy nawet 2 mm, że - przynajmniej ja - się bym tego nie podjął. Myślę że warto zakupić.

Patrząc co robisz z małymi żaglami, jestem spokojny o efekt przy dużych, już się tak nie zgrywaj ;) 

P.S. Nie chcesz tych wręg do Victory? Możemy np wymienić się za Kleopatrę - widziałem że chcesz się pozbyć.

1. aragorn001 2022-08-16 12:14:13

Chętnie się wymienię na te wręgi ... napiszę na priva.

1. Petrov 2022-11-06 13:25:36

Omatkobosko ostatnia aktualizacja półtora roku temu 

Na usprawiedliwienie, w międzyczasie skończyłem Hinda i czajnik. No ale czas kończyć przygodę z Perłą, bo ileż można... Po głowie chodzi coś dużego, więc... Umęczyłem maszty i latarnie, dłubię jufersy i bloczki, mam nadzieję, że uporam się z tym modelem do końca roku...

1. aragorn001 2022-11-07 10:05:26

Nareszcie coś się ruszyło!

1. AndDi 2022-11-07 11:34:24

No obudziłeś się

Bardzo klimatyczne maszty i latarnie. Super wyszły. A jak one są duże te latarnie? Jakiś przedmiot porównawczy.

1. Petrov 2023-01-18 22:19:37

Ja chyba nigdy nie dorobię do końca tego modelu... Ruszyło do przodu, sporo, ale znów mam zastój i brak chęci do jego robienia... No nie leży mi i koniec... 

@AndDi - latarnie są wielkości mniej więcej groszówki.

1. AndDi 2023-01-19 21:10:04

Ja chyba nigdy nie dorobię do końca tego modelu... Ruszyło do przodu, sporo, ale znów mam zastój i brak chęci do jego robienia... No nie leży mi i koniec...

Petrov

Mam podobnie, trochę porobię , a później chęci odchodzą i stoi model i czeka na wenę, a ja mu twardo mówię, że jeszcze nie pora

1. jagdtiger2 2023-01-20 14:40:11

Petrov

Mam podobnie, trochę porobię , a później chęci odchodzą i stoi model i czeka na wenę, a ja mu twardo mówię, że jeszcze nie pora

AndDi

Ja też tak mam, rozpocznę jeden model I już chciałbym i drugi, trzeci, czwarty... Ale muszę się powstrzymać bo nie ukończyłbym żadnego 

1. Petrov 2023-03-20 12:28:13

Wiecie co mi się najbardziej podoba w tym modelu? Że już blisko końca i będę mógł go schować do kartonu i zapomnieć...

1. SlawekH 2023-03-20 16:04:40

szkoda takiego fajnego to kartonu chowac. Jak dla mnie wyglada MEGA!  ja o takim moge tylko pomarzyc... 

1. AndDi 2023-03-20 20:12:38

Fajna jest ta perełka. Może ciut za ciemne te żagle zrobiłeś.

A co w niej jest nie teges, że aż chcesz ją w kartonie ukryć?

1. Petrov 2023-03-20 21:08:51

Co do żagli - Ty mówisz za ciemne, koledzy "tutejsi" że za jasne XD Wychodzi na to więc że kolor jest akuratny XD

Co tam jest nie tak? Wszystko. No ok, może nie wszystko, ale dużo. Po prostu kończę bo muszę, męczy mnie ten model. Czasem jest tak, że po prostu coś nie idzie, takie niezdefiniowane. Tu nie pasuje, tam się urwie, tam dziwnie coś zaprojektowane. Ciężko tak powiedzieć, po prostu ten model tak ma. Może będzie na Babarybie w tym roku, jeśli dojdzie do skutku, więc będzie można go na żywo obejrzeć. Wtedy będzie może wiadomo o co chodzi :P

1. tulipan740i 2023-03-20 21:42:46

Co za klimatyczny wygląd. Prawdziwy demon z tego żaglowca. Kolor żagli jest w sam raz. Tylko dlaczego takie dzieło chować do pudełka. Trzeba eksponować 

1. Seahorse 2023-04-07 11:17:58

Skończysz ten model i zapomnisz, jak o złym śnie:-))) A wygląda ok, przecież nie wypadłeś komecie spod ogona i swoje o klejeniu żaglowców wiesz.

PS. Jeszcze nie wiem czy będę w Kruszwicy, ale jeśli, to mam nadzieję cię spotkać.

Pozdrawiam

Tomek

1. Petrov 2023-04-12 10:57:32

Dzięki... Ale właśnie przez to że kilka tych żagli - lepszych i gorszych - popełniłem, to widzę że ten jest z tych gorszych :P

Na Kruszwicę mam nadzieję go skończyć i się wybrać. Mam nadzieję że będziesz, bo chciałbym Prowincje zobaczyć na żywo (zbieram cały czas dutki na zakup XD)

1. Petrov 2023-04-25 22:29:07

Olaboga... Koniec... Nareszcie... Galeria z większą ilością zdjęć będzie jak znajdę chwilę...

1. aragorn001 2023-04-25 22:32:04

Brawo!!!!!!!!!!!!!!

1. Wojok 2023-04-25 22:42:47

Kruca bomba, aż mnie się poranna kawka ulała...

1. Petrov 2023-04-25 22:51:14

Kruca bomba, aż mnie się poranna kawka ulała...

Aż taki paskudny???  :P

Rezultaty 40 - 60 z 63 pozycji
Udostępnij temat: