Scania R620

1. Skorpion 2021-03-25 17:39:18

Może jest to na zasadzie tu jest , a tam nie ma :) Mimo wszystko ja takową zrobię , bo może to uroku modelowi dodać :)

1. Skorpion 2021-03-26 13:09:28

Cześć ! 

No to mamy druga stronę , tłumiko filtro coś tam , zbiornik paliwa i schowek , no i kilka przymiarek całości.

I na razie by było...

1. Skorpion 2021-03-26 23:54:33

Cześć !

Koła dostały piasty , a kabina owiewki. W oryginale , w solówkach , te owiewki są węższe , ale , że u mnie rama jest troche przydługa , w związku z czym musiałem trochę kontener odsunać od kabiny , żeby nie zionęło tam pustką , to owiewki zrobiłem te z wycinanki , czyli ciut szersze , takie jak w ciągniku. Troche to dziwnie wygląda ( te szerokie owiewki ) na solówce , ale po dostawieniu kontenera jakoś ( chyba ) nie rzuca się to w oczy. Tak jeszcze myslę , czy tego loga skorpiona z kontenerów na ten dachowy spojler nie nakleić.

I by było na razie...

1. Zygfryd 2021-03-27 15:21:00

Ha! Piękna Scania. Wiedziałem, że sobie poradzisz i wyjdzie kolejna piękna ciężarówka! Masz Ty talent do tego 

1. Skorpion 2021-03-27 20:38:17

Zygfryd - jaka ona tam piękna , co najwyżej taka sobie...

Tymczasem trochę zadka - swiatła , belka tylna i hak. Pomału wykańczam też kontener. No i jako , że jest hak holowniczy , to można było oficjalną przymiarkę z zaprzęgnięta przyczepą zrobic :))

To do miłego... 

1. Wojok 2021-03-27 21:03:30

Wygląda to milusio

1. tulipan740i 2021-03-27 21:07:51

Zestaw mi się podoba, ale najbardziej bez tej paki, jak widać bebechy, ramę i błotniki. No ale to nie siodło to i paki muszą być. Ładnie a miało być tak źle jak kabinę rzeźbiłeś

1. Skorpion 2021-03-28 15:46:58

Dzięki panowie :))

Tulipan - no na pewno bez kontenera byłoby ciekawiej , ale z drugiej strony trzeba by podorabiać różnego rodzaju przewody , wiązki itp , żeby tak łyso nie było. Może kiedys w przyszłości skleje jeszcze jeden taki zestaw , ale BDF , wtedy kontenery będą ściągane i będzie widać całą ramę :)) No generelanie podczas budowy kabiny miałem obawy o jej ukończenie , ale w momencie kiedy zrobiłem dach , to stwierdziłem , że powinno coś z tego być :)) A później to poszło już z górki :))

Tymczasem boczne listwy antynajazdowe i przymocowany już na stałe kontener.

I na razie tyle...

1. Skorpion 2021-04-11 19:39:56

Cześć !

Trza by trochę do przodu ruszyć tego klamota , tym bardziej , że koniec już blisko :)) Zrobiłem lusterka , klimę postojową i takie jakby nakładki na boczne ściany , które zaprojektował Paweł. I na koniec rzut oka na całość.

To do następnego...

1. Sebastian01 2021-04-11 21:00:32

Lubię oglądać Twoje relacje, szczególnie jak pokazujesz kabiny. W trakcie wygląda to jak masakra (szpachla, taśmy), chciałoby się powiedzieć, że uuuuuu nic z tego nie będzie, a później metamorfoza i model jak ze sklepu. Tylko podziwiać!

1. Skorpion 2021-04-12 15:32:29

Sebastian - nie przesadzaj , do ideału jeszcze dużo brakuje :)) Z ta szpachla to żeś troche mnie zaskoczył , bo generalnie nie uzywam jej w ogóle , a jeśli juz to w niewielkich ilościach. Niemniej cieszę sie , że sie podoba :))

Tymczasem wycieraczki , niestety przy ich projektowniu nie wziąłem pod uwage uszczelki na szybie i dlatego troche odstają , ale nie udało mi sie ich oderwać , żeby to poprawić , więc musi tak zostać. Dodatkowe lusterka , w realu te odciski palców itp. , aż tak bardzo widoczne nie są , tablice wyróżniające i na koniec znowu podgląd całego zestawu :))

To do nastepnego...

1. Zygfryd 2021-04-12 16:04:06

Dałeś czadu. Ciężarówka jak marzenie. Trudna materia i wybrnąłeś jak zwykle fenomenalnie

1. AndDi 2021-04-12 18:25:14

Kapitalnie wygląda na ostatnim zdjęciu, tylko ja tak bym skadrował

1. pawelelka77 2021-04-12 20:04:44

Fotka nr 6. 

1. Skorpion 2021-04-12 20:11:47

Paweł - co z fotką nr 6 ?

Andrzej - zapewne masz rację , ale jak sam dobrze wiesz ja się na kadrowaniu , obróbce itp nie znam , a zdjecie jest tylko tak w celu pokazania jak cały zestaw wygląda. Szczerze mówiąc , to ten styrodur jako tło nie podoba mi się w ogóle , ale nic innego w takich rozmiarach nie mam , zreszta galeria i tak będzie na dworze :) Niemniej skadrowałeś i jest ok :))

1. pawelelka77 2021-04-12 20:38:13

Mnie się najbardziej podoba ujęcie nr 6....

1. Skorpion 2021-04-13 16:21:15

Mnie się najbardziej podoba ujęcie nr 6....

pawelelka77

Aha , no to cieszę sie :))

No i niestety stało sie to , co stać się kiedyś musiało , a mianowicie budowa dobiegła końca. Dorobiłem boczne i tylne ( w przyczepie ) obrysówki , rejestracje , klamki wątpliwej jakości , wlew płynu do spryskiwaczy , chlapacze , sprężyne podtrzymującą dyszel i na koniec fotka w rodzinnym gronie :) Zrobiłem jeszcze imitacje silnika wraz z wałem , ale fotki zapomniałem pstryknąć , więc ta pokażę już w galeri ( choć nie ma tam na co patrzeć :)) , którą postaram się zrobić niebawem ( jak zwykle pogoda ). Tradycyjnie dziękuję wszystkim za udział w relacji , doping i miłe słowa , ale szczególne podziękowania składam Andrzejowi - za projekt grafiki na kontenerach , oraz Pawłowi za projekt grilla i tych nakładek na bokach kabiny - dzięki panowie. Następnym modelem będzie Mercedes 1628s w wersji wycinankowej , czyli z cysterną.

Do usłyszenia

1. Szwagier 2021-04-13 20:00:11

Elegancki zestawik, fajnie wyszła kabina. Widzę że jeszcze sporo miejsca na regale na kolejne modele. 

1. tulipan740i 2021-04-13 20:02:55

Kabina ładnie wyszła nawet z bliska. Niezła kolekcja w tym regale. Tylko w zaczep może warto sworzeń wstawić bo tak trochę niekompletnie wygląda.

1. Skorpion 2021-04-13 20:18:25

Szwagier - dwie półki jeszcze muszę dokupić , choc i tak miejsca na nich nie starczy , jeśli uda mi się skleić wszystko co mam zamiar :)))

Tulipan - można wstawić , tylko nie robiłem tego , bo nie widzi mi się wyciąganie go za każdym razem żeby model ruszyć , poza tym pierścień dyszla nie wchodzi cały w zaczep , więc sworzeń i tak by tego nie zamknął.

Rezultaty 180 - 200 z 210 pozycji
Udostępnij temat: