Mocowanie żagla do rei

1. AndDi 2022-03-12 19:46:50

A co to za kółka przy linach na żaglach? Tak było w opracowaniu?

1. djbombel 2022-03-12 21:42:37

ammmm.... no właśnie w opracowaniu miały być jakieś pętle czy coś o konkretnej średnicy.... nie wiedziałem jak to ugryźć, i jak te pętle miały by wyglądać.... dlatego zastosowałem gotowe mosiężne kółka 2mm, które wydały mi się idealnym rozwiązaniem...Tak szczerze,  to chcę go tylko skończyć po najmniejszej linii oporu i  zlicytować na Owsiaka i wrócić do klejenia samolotów :)

1. AndDi 2022-03-13 10:28:15

ammmm.... no właśnie w opracowaniu miały być jakieś pętle czy coś o konkretnej średnicy.... nie wiedziałem jak to ugryźć, i jak te pętle miały by wyglądać.... dlatego zastosowałem gotowe mosiężne kółka 2mm, które wydały mi się idealnym rozwiązaniem...Tak szczerze,  to chcę go tylko skończyć po najmniejszej linii oporu i  zlicytować na Owsiaka i wrócić do klejenia samolotów :)

djbombel

Pierwszy raz widzę takie rozwiązanie, nie widzę planów, więc się nie wypowiem jak powinno być. Nie znalazłem zbyt dobrej fotki, ale na tych co znalazłem, to wygląda mi na wszyte pętle w żagiel przez które są poprowadzone liny do refowania (ale może są to i jakieś kółka, słabo widać).

Co do drugiego Twojego zdania, to tym bardziej się powinieneś postarać, jeśli model ma iść na tak szczytny cel, a nie stosować podejście "jak nie dla mnie, to może być byle jak".

Sorki, ale to tak można odebrać.

1. Wojok 2022-03-13 11:05:29

Co do drugiego Twojego zdania, to tym bardziej się powinieneś postarać, jeśli model ma iść na tak szczytny cel, a nie stosować podejście "jak nie dla mnie, to może być byle jak".

Sorki, ale to tak można odebrać.

AndDi

Hmm, ja to bym jeszcze cegiełkę dołożył, w tej postaci, że forma "zlicytować na Owsiaka" nie emanuje szacunkiem

1. djbombel 2022-03-14 09:48:24

Darujcie panowie, nie miałem zamiaru nikogo urazić. Faktycznie trochę źle dobrałem słowa w swojej dość luźnej wypowiedzi... Trudno mleko się rozlało...
    A wracając do mojego pytania to widzę, że bardziej rażą mosiężne kółka niż kierunek szwów... ok dzięki za garść cennych informacji

1. AndDi 2022-03-14 15:07:20

Zapomniałem o tych kierunkach, ale fakt, że trzeba się przyjrzeć żeby to zauważyć, czyli nie ma tragedii.

1. Wojok 2022-03-14 16:35:02

Zapomniałem o tych kierunkach, ale fakt, że trzeba się przyjrzeć żeby to zauważyć, czyli nie ma tragedii.

AndDi

Ale wtopa niewątpliwa 

Rezultaty 40 - 47 z 47 pozycji
Udostępnij temat: