HMS Alert z Shipyardu

1. aragorn001 2022-12-21 09:37:35

Hmm, a mnie się ten pokład podoba. I to bardzo. Armaty, gdyby je potraktować matem, też

Widać, czas umierać

Wojok

Dzięki Wojok, mnie też się to podoba, tu jest najostateczniejsza wersja pokładu, bardzo delikatnie potraktowana pastelami, i tak już będzie.

1. AndDi 2022-12-21 10:28:58

Zaskoczyłeś mnie Adamie tym, że suche pastele powodują zniknięcie podziału desek. Tak mnie zaskoczyłeś, że musiałem poeksperymentować.

Zostały mi oryginalne pokłady z Cleopatry z ShipYardu. Wziąłem jeden i nałożyłem na niego cztery różne kolory pasteli (jeden na drugi), efekt na zdjęciu. Zaznaczam, że nie bawiłem się w piękno pokładu, a tylko chciałem sprawdzić czy faktycznie zanikną linie podziału.

1. aragorn001 2022-12-21 13:34:57

Ciekawe Andrzeju, dzięki za testy na pokładzie, wiem, że przy Kodze miałem problemy z podbarwianiem pokładu i skończyło się na robieniu od nowa, może to było coś innego co mi zepsuło ten pokład, zobaczę w relacji, a może chodziło o dodrukowany w domu pokład do innego modelu, ale pamiętam, że borykałem się z tym już wcześniej.

Na rufie jak już po bejcy było za ciemne to dorobiłem ten element, pastele nie pomogły.

1. AndDi 2022-12-21 13:57:27

Bo ja już od dawna pomazuję pokłady pastelami, ale nie aż tak mocno jak na tym zdjęciu powyżej (no i dawno już tego nie robiłem), dlatego wolałem sprawdzić.

Rezultaty 40 - 44 z 44 pozycji
Udostępnij temat: