Przeciszów 2024

1. Wojok 2024-09-23 17:18:20

Kiepski konkurs - kiepska komisja - wogóle się nie znajo na robocie

1. AndDi 2024-09-24 08:45:54

Wojok

1. PAN-KARTON 2024-09-24 09:32:41

Wojok

Wojok, a Ty tak na serio ? czy chciałeś sobie podyskutować z innymi na temat poruszony przez Ciebie ? Weź napisz coś więcej...

Są tak zwane Indywidua, ale znajdź mi choć jedną opinię w necie np na FB podobną do Twojej. Pochwal się co poszło nie tak ?

Na marginesie to i mi prywatnie się zrobiło przykro ?!?

Choć bym przyjechał do Przeciszowa a tam by były same wycinanki Łowickie i mój model by pasował jak dupa do jeża to bym napisał że było wspaniale bo spotkałem 16 osób z którymi przebywam prawie codziennie na tym forum. A to ze w jeden dzień na FB na którym raczkuje mam nagle 30 znajomych to też świadczy o tym, że może źle podszedłeś ze swoja opinią do tego wydarzenia ?

Ale spoko, ja przyjmuje Twoje zdanie jako dziwnie inne i tyle 

Pesymista z wizytą na cmentarzu, musi dostrzegać same plusy ?!

1. sztukmistrz 2024-09-24 12:12:28

Ja byłem, chciałem się przekonać czy na poważnym konkursie moje modele są coś warte (i są, nie jest to co prawda extraklasa ale mimo wszystko jedno drugie miejsce i dwa trzecie oraz GP od Halińskiego bardzo mnie ucieszyły). Sam konkurs oceniam pozytywnie poznałem kilka osób z kartonówek osobiście, zobaczyłem na żywo jak wygląda poziom kosmiczny, polecam każdemu odwiedzić Przeciszów. Może do zobaczenia w przyszłym roku. 

1. tulipan740i 2024-09-24 12:27:52

Piotrek, pewnie jest drugie dno. Drugie jest jasne. Jednak można komuś zrobić uciechę i udawać, że się o tym nie wie. 

Potwierdzam. Konkurs na wysokim poziomie jak również skład sędziowski nie z łapanki. Przeciszów jest chyba na najwyższym poziomie w Polsce. Swoista mekka modelarstwa kartonowego. Natomiast jak ktoś nastawia się z góry na wygraną gnając z modelami przez większość Europy i nie zostanie doceniony to cóż. Może boleć.

1. PAN-KARTON 2024-09-24 12:45:17

A ja to z Wa-wy do Przeciszowa też miałem pół Europy, ale dobra to nie forum geograficzne Wojok pewnie pomylił konkursy

To nie tajemnica że przyjechał ze złamaną ręką ( przynajmniej w gipsie była ). Ja jak wychodzę od lekarza to też Qrwie na cały świat... Unikam

1. aragorn001 2024-09-24 12:57:08

A ja myślę, że Wojok sobie po prostu beke robi i ma do tego pełne prawo! Super było poznać osoby z którymi sie rozmawia na forum od lat, pozdrawiam wszystkich!

Modele i modelarstwo na najwyższym poziomie, wręcz kosmicznym, były wyjątkowe perełki na tym konkursie, już planuje z czym by tu pojechać za rok!

1. aragorn001 2024-09-24 13:02:55

Ale największy szok przeżyłem jak się okazało, że od 16 lat mieszkamy w tym samym miasteczku ze Scorpionem! Teraz sprawdziłem na profilu Scorpiona lokalizacja "22 km na północ od Wrocławia"

Pewnie się wiele razy mijaliśmy na ulicy lub w sklepach.

1. PAN-KARTON 2024-09-24 13:55:36

Podobna akcja Limaks i Kikoll77.

Ale aż niemożliwą historią jest fakt, tylko nie pamiętam kto to mi pisał. Ktoś kto się udzielał na początku mojego bycia na tym forum.

Przez prawie całe życie, dwóch naszych kolegów mieszkało w bloku na przeciwko siebie. Jeden widział okna drugiego ze swojego okna i się nie znali.

Do czego ten świat zmierza ? W każdym razie ja się staram zawrócić swoją łódkę, jak płynę pod prąd, to jest prawie pewność że koło mnie przepłyniecie...

"Samotność jest niebezpieczna. To uzależnia. Kiedy zobaczysz, jak jest spokojnie, nie chcesz mieć do czynienia z ludźmi."

1. Wojok 2024-09-24 18:59:22

Pochwal się co poszło  nie tak ?

PAN-KARTON

Jak to co - nic nie ugrałem !!! To se ponarzekam

Pewnie, że se bekę robię - przecież jest emotikon z rogami i uśmiechem. A poza tym, to chyba był czas przywyknąć przecie, nie ?

1. AndDi 2024-09-25 09:02:54

No proszę, taki żart, a ile teorii powstało na temat tej wypowiedzi 

1. PAN-KARTON 2024-09-25 10:41:30

Jak to co - nic nie ugrałem !!! To se ponarzekam

Pewnie, że se bekę robię - przecież jest emotikon z rogami i uśmiechem. A poza tym, to chyba był czas przywyknąć przecie, nie ?

Wojok

Tak Panowie, wiedziałem i byłem pewien o co tu chodzi.
    Nie po to przechyliliśmy z Wojokiem kilka złocistych żebym teraz myślał że to jakiś kapryśny kolo

Warto było się spóźnić na pociąg i wracać z Przeciszowa prawie 10 godzin do dom - ale to długa historia z niezapomnianymi przygodami

1. Wojok 2024-09-25 11:49:09

Warto było się spóźnić na pociąg i wracać z Przeciszowa prawie 10 godzin do dom - ale to długa historia z niezapomnianymi przygodami

PAN-KARTON

Też wracałem okrężną drogą, z trzema przesiadkami, a na koniec nocny, miły pacerek po Tychach.

Ale połąvzenia siadły idealnie, tak, że dość szybko dotarłem

Hmm, no i zdziwiony byłem tą dyskusją gdy ją przeczytałem. Sorki za zamieszanie i oficjalnie oświadczam, że bardzo mi się podobało ( mimo, że przelatując pół Europy z nastawieniem na wygraną, sprawa się rypła )

1. tulipan740i 2024-09-25 12:19:34

Haha. Czuję się wywołany do tablicy. Sprawa była rypnięta już na samym początku dlatego napisałem do Piotrka, że jest drugie dno. Dalszy wpis był czysto teoretyczny bo nawet nie wiedziałem kto i czy modele taszczy przez większość Europy. A tu taka sytuacja. Teraz to się dopiero sprawa rypła. 

1. PAN-KARTON 2024-09-25 12:39:59

Hmm, no i zdziwiony byłem tą dyskusją gdy ją przeczytałem. Sorki za zamieszanie i oficjalnie oświadczam, że bardzo mi się podobało ( mimo, że przelatując pół Europy z nastawieniem na wygraną, sprawa się rypła )

Wojok

Tak to był szok

Ale proszę, Szanowni, Wspaniali, Przesympatyczni, Normalni, Doświadczeni, LUDZIE >>> AndDi, Tulipan, Wojok ( alfabetycznie ) >>> zaczynają rozmawiać ze sobą.

Tak jak wiedziałem że rypnięta sprawa to fejk, to jestem przekonany że jeszcze kilka razy zobaczymy się na jakimś konkursie i pójdziemy na Pizze + , wierzę w to !

Andrzeja trzeba jeszcze wyciągnąć z domu za ucho i bywać, bywać, bywać Panowie bo warto !

1. AndDi 2024-09-25 14:41:52

LUDZIE >>> AndDi, Tulipan, Wojok ( alfabetycznie ) >>> zaczynają rozmawiać ze sobą.

PAN-KARTON

Hola, hola!!! Hamuj konie, ściągnij lejce, bo wyobraźnia Cię poniosła niczym te rumaki co ich giez w zad użądlił.

1. Wojok 2024-09-25 14:45:50

Hola, hola!!! Hamuj konie, ściągnij lejce, bo wyobraźnia Cię poniosła niczym te rumaki co ich giez w zad użądlił.

AndDi

Hmm, chopok jest bardziej wyważony w rozmowie niż w pisaniu. A wydawało by się, że powinno być na odwrót

1. tulipan740i 2024-09-25 14:53:09

Andrzeja trzeba jeszcze wyciągnąć z domu za ucho i bywać, bywać, bywać Panowie bo warto !

PAN-KARTON

Hola, hola. Wojok się pojawił na konkursie i teraz mamy tego efekty. 

1. tulipan740i 2024-09-25 15:11:53

Reasumując.

Wojok zażartował, tak, że nawet ci co często żartów nie rozumieją nagle zatrybili.

Dałem do zrozumienia, że uznaję to jako żart. Oddzielilem to od dalszej części wpisu mając nadzieję, że nie będzie wykorzystany jako pretekst do kontuowania tej dyskusji. W dalszej części opisałem czysto teoretycznie sytuację, która czasem się zdarza nawet nie wiedząc, że Wojok zabrał jakieś modele na konkurs i nic nie wygrał. Wojok drugi człon mojej wypowiedź odebrał personalnie i się na swój sposób do tego odniósł. Wczoraj jeszcze dowiedziałem się z jego wypowiedzi, że zabrał modele i nic nie wygrał.

Dla jasności. Nie śmieszy mnie to, że nic nie wygrał, tylko to, że nie celowalem w taki scenariusz a trafiłem. Z resztą obecność Wojoka na konkursie raczej nie mogła skoczyć się inaczej jak na takiej dyskusji.

Nihil novi. 

1. PAN-KARTON 2024-09-25 15:49:31

hola, hola... dwa słowa i ściana. Toć to Wasz wybór...

ja jeszcze konia nie popuściłem a lejce wiszą, ale idzie się posrać ze śmiechu z takiej betonowej postawy

Czekał będę aż się trzy niedziele zejdą do kupy a pośrodku będzie pierwszy maj !

Rezultaty 20 - 40 z 44 pozycji
Udostępnij temat: