Konkurs 20UK - Czy zima po raz kolejny zaskoczy drogowców - 1:25

1. PAN-KARTON 2025-03-01 23:03:06

I na razie by było... 

Skorpion

Teraz może być naprawdę w kolorze "Lila róż du..ą" - szczuplejszy przynajmniej.

Marcin sam powiedz że, beton czasem warto skruszyć dla dobra konstrukcji

I o niebo lepiej jest...

1. tulipan740i 2025-03-01 23:13:14

Co do tego wysięgnika to powiem tak, uczepeliście się go jakby miał być najważniejszą częścią modelu....... 

Skorpion
    Patrzac na ten "nowotwór" z wycinanki i drugą wersję to warto było się tak uczepić.  
    Dodatkowo gdyby jakimś przypadkiem np. w Przeciszowie spotkałyby  się dwa takie modele to chyba wiadomo czym zabłyśnie Twój. 
    Tak więc trud nie poszedł w las i tylko wyjdzie modelowi  na dobre.

1. Skorpion 2025-03-02 00:08:51

Mój zabłyśnie srebrnymi felgami i piaskiem w zbiorniku :))))

1. Pashal 2025-03-02 08:30:26

No i jest lepiej z tym mocowaniem lemiesza, a kolory no to fakt, że aparat ma swoje wizje jak wyglądają , ale już wiemy ,że jest OK .

1. Wojok 2025-03-02 21:46:00

...Całą jego konstrukcję przerobiłem wzorując się na jakiejś fotce znalezionej w necie, gdzie cały ten zestaw był odczepiony od pojazdu...

Skorpion

Hmm, to tłumaczy Twój błąd konstrukcyjny - pług leży na glebie, a siłownik jest w pozycji podniesionego pługa

Ale spoko, spoko, wiem, wiem, lacha na to

Ogólnie, wygląda to bardzo fajnie

1. Skorpion 2025-03-17 17:14:19

Wojok - na tej fotce to siłownik był na tym dolnym trapezie równolegle do tej płyty na której się to wszystko trzyma, ja zrobiłem tak pod kątem żeby tą pustkę jakoś wypełnić, można założyć że jeszcze na parę centymetrów ten tłok się wysunie żeby podnieść lemiesz :)

Tymczasem parę gadżetów wyposażenia ramy i tyłu kabiny oraz poskładane wszystko do kupy ( lemiesz na razie zdjęty bo śniegu nie ma ).

I na razie tyle... 

1. Karol1985 2025-03-18 20:58:20

Bardzo fajnie to wszystko razem wygląda. Niby nic ale jak co do czego to wszystko się ładnie komponuje. Czekam na zasobnik na piasek. 

1. Skorpion 2025-03-21 10:32:02

Czy ładnie wygląda, to już kwestia gustu, ale cieszę się że ma to pozytywny odbiór :))

Tymczasem rama pod zbiornik piasku ( to czarne w niej to taśmociąg ), tylne błotniki, wszystko razem i przymiarka całości na sucho. Tylne koła jeszcze są koślawe bo nie są przyklejone, to zrobię po przymocowaniu zbiornika, a żeby to zrobić to trzeba zamontować kosz na koło zapasowe, a żeby przymocować kosz to trzeba go najpierw zrobić, co niedługo powinienem uczynić :))

To do następnego...

P.S. Przypominam że zbiornik, rama pod nim i lemiesz są pomarańczowe a nie różowe, przez oświetlenie halogenowe aparat te jasne kolory strasznie rozjaśnia.

1. Karol1985 2025-03-22 13:59:38

Jest świetny.... tyle, tylko tyle i aż tyle :) xd

1. PAN-KARTON 2025-03-22 14:19:38

Może walić śnieg, akurat na wiosnę

1. Perfidniak 2025-03-23 00:07:52

Czy ładnie wygląda, to już kwestia gustu, ale cieszę się że ma to pozytywny odbiór :))

Skorpion

Ja z tych co uważają że wygląda i będzie wyglądać, szczególnie jak pójdą zdjęcia bez sztuczego oświetlenia na koniec w galerii 

1. mirkuch 2025-03-23 20:23:54

Super model;)

1. Skorpion 2025-04-09 22:26:16

Dzięki panowie za dobre słowo :))

Tymczasem dorobiłem kosz na koło zapasowe wraz ze stojakiem na kanistry, jakiś silnik pomocniczy do ( chyba ) taśmociągu pod zbiornikiem, wyposażenie na kabinie - lusterka, wycieraczki i klamki, rozrzutnik ( czy jak to tam się fachowo nazywa ) piasku, poukładane wszystko ze sobą i na koniec po delikatnym liftingu kredkami. Pozostało dorobić jeszcze parę drobiazgów co powinienem w najbliższej przyszłości uczynić :)

I na razie by było...

P.S. Przypomnę raz jeszcze, tak na wszelki wielki iż kabina ma kolor taki jakby buraczkowy a lemiesz i zbiornik są pomarańczowe, nie ma na tym modelu nic różowego gdyby ktoś się takowego dopatrzył :))  

1. destroyer84 2025-04-09 23:04:15

Pierwszoligowo! Sposób w jaki robisz opony i to jak Ci wychodzą to wzór, niedościgniony wzór. 

1. AndDi 2025-04-10 07:43:14

Ale fajny burak

Nie zapomnij lemiesza pobrudzić

1. Skorpion 2025-04-10 08:34:44

Andrzej - lemiesz jest pobrudzony ale od zewnętrznej strony, tam gdzie są te żeberka, wydaje mi się iż tej części zgarniającej to chyba nie ma co kredkami smarować bo może to średnio wyglądać, tam jest tylko ten czarny pasek na dole trochę przykurzony. Całe to brudzenie tych pomarańczowych elementów jest trochę mocniejsze ale halogen za bardzo to rozjaśnił i za wiele nie widać, może następne fotki pstryknę telefonem to powinno być trochę lepiej widać. 

Rezultaty 40 - 56 z 56 pozycji
Udostępnij temat: