Warszawa M20

1. AndDi 2021-01-18 20:16:37

Uff, to dobrze

Zmyła niemożebna na tym poprzednim zdjęciu, a kącik piękny i elegancki. Brawo Ty

Ze też się na tym mieścisz, podziwiam. Ja mam min dwa razy więcej miejsca niż Ty i nieraz mi brak wolnej przestrzeni

1. Zygfryd 2021-01-19 21:20:21

Dzięki za rady. A kącik modelarski profeska i fajnie urządzony. Nie myślałeś nad biurkiem kreślarskim do modelarni? Marzy mi się takie, ale nie mam tyle miejsca 

regulowany blat
  1. tulipan740i 2021-01-19 21:36:36

RDzięki za rady. A kącik modelarski profeska i fajnie urządzony. Nie myślałeś nad biurkiem kreślarskim do modelarni? Marzy mi się takie, ale nie mam tyle miejsca 

Zygfryd

Zygfryd takie biurko pewnie jest dobre dla tych co dużo robią projektów własnych, nie na skróty a na papierze  wg. starej szkoły i chwała im za to. Ale jak ktoś skleja z gotowej wycinanki to raczej zwykłe większe biurko w zupełności wystarczy. Wychodzi na to że taki bajer dla Ciebie był by doskonały

1. Szwagier 2021-01-20 10:36:50

Zygfryd takie biurko kreślarskie u mnie by się nie sprawdziło. Wcześniej używałem zwykłego stołu i wkolo leżało pełno rzeczy, ciężko było utrzymać porządek. A zobacz to moje aktualne biurko otacza mnie mnóstwem szafeczek i szuflad.  Wszystko mam pod ręką, posegregowane. Jak kleje to te górne dzwiczki są otwarte bo tam mam najpotrzebniejsze fanty. Szufladki też mam pod ręką w pierwszej są rozciente arkusze wycinanki, w 2giej wszystkie dynksy, jakieś koraliki, blistry po tabletkach i inne takie dziwne zeczy do robienia detali. W 3ciej narzędzia typu kombinerki, wiertła. Wszystko pod ręką, a po skończeniu klejenia wszystko zamykam i jest porządek. Pamiętam jak wszesniej na zwykłym stole miałem bałagan, to sam nie mogłem nic znaleźć, a i żona marudziła żebym to posprzątał. 

1. Szwagier 2021-01-24 16:43:53

Buda pomalowana, kolor z palety tamiya (light blue) nie znam się ale bardziej na ziolony mi to wygląda. Ale to nic bo miał być szary wpadajacy w zieleń lub niebieski. Jeszcze by się przydało poprawić kilka miejsc, ale już mam dość tego szpachlowana, szlifowania, podkładowania i tak w kółko. W między czasie doszła do mnie paczka z kombajnem do liści, przyda się do dioramki. 

I po pierwszych żniwach Kombaj w akcji Kombajn do lisci
  1. Zygfryd 2021-01-24 16:50:19

Widziałem kiedyś ten dziurkacz na filmie. Gdzie go kupiłeś? Rewelacyjnie te listki wyglądają na dioramach! Warszawa wygląda zacnie. Szczerze, to jeszcze nie widziałem tak dobrze wykonanej

1. Szwagier 2021-01-24 17:00:34

Dziurkacz z allegro. Wpisz "green stuff World" trochę kosztuje, ale robi robotę. Pózniej już tylko darmowy produkt z ogródka potrzebny, czyli liście. Ja miałem farta, bo dzieci nazbierały i wysuszyły jesienne liście. 

1. AndDi 2021-01-24 17:05:28

Ale fajny dziurkacz. Jakiej wielkości te listki?

Jeśli chodzi o kolor to spoko jest, mógłby być ciut ciemniejszy, ale to indywidualny pogląd, a po za tym to ma przecież być złomek (ciągle muszę sobie to przypominać) i mógł wyblaknąć.

W sumie ładnie Ci wyszła ta Warszawa.

1. tulipan740i 2021-01-24 17:37:47

Kolor garbuski wygląda bardzo realnie. Nie wiem czy to wina światła ponieważ na foto samej maski jest lekko ciemniejszy iż  na kolejnej przedstawiającej całość tej krypy. Ogólnie będzie jej do grilla w tym kolorze 

1. Szwagier 2021-01-24 18:46:47

AndDi listki mają około 4 mm długości. 

Tulipan740i mi też przypasował ten kolor, tak miało być... Szaro-buro. 

1. Szwagier 2021-01-24 19:10:01

Fotki prosto z warsztatu, na dziś mam dość. Jeszcze ją trochę pomęczę, ale już nie tak bardzo. W sumie przydało by się zrobić taki zielony syf, nie wiem czy to jest mech, czy glony. Ale najczęściej na takich wrakach i sybach są takie zielone zacieki. 

1. AndDi 2021-01-24 19:14:33

No i popsuł takie piękne malowanie Żartuję. Wygląda bardzo dobrze, a to dopiero początek

1. tulipan740i 2021-01-24 21:35:27

Pieknie ją postarzyłeś. Teraz wstaw jakiegoś Edelbrocka za 20 tys. zielonych. . Dopiero by było zdziwko pod światłami.

1. Zbyszek001 2021-01-25 11:02:28

Technicznie wygląda świetnie, lecz tak ciut mało realistycznie. Na większości tak styranych szrotów rdza leci od góry od tych krągłości. One są czerwone i w dół zaciekami. Poza tym można ciut zamaskować nierówności drzwi imitując przeżarcie blachy na wylot wrzery korozii. Podobnie wszelkie nierówności obłości zrobić jako purchle rdzy. Jakoś to zamaskujesz a w tym przypadku może to wyjść modelowi na plus. Tak technicznie wykonać szrot to trzeba się wzorować na czymś w necie wziąść wzór. Ale można to robić na dobrze zbudowanym modelu. No chyba że tak miało być. 

1. Szwagier 2021-01-25 16:29:01

Zbyszku dopiero się uczę tej trudnej sztuki brudzenia, nie sztuka ufajdać model. Sztuka to zrobić tak żeby wyglądało realnie. Bardzo bałem się że model zepsuje tym brudzeniem, ale jestem zadowolony z efektu, jak na pierwszy raz. I myślę że kolejne modele też dostaną ślady eksploatacji. Bo fajna zabawa przy tym.

Tulipan740i chromy doszły, to nie starczyło zielonych..... Silnik seria 

Dołożone zderzaki, chromowane obwódki bocznych szyb, gril.... Silnik na miejscu, już stoi na kołach... Trochę pochylona, bo jednego koła nie będzie. Mam takie małe cegiełki to podłoże pod progiem. 

1. AndDi 2021-01-25 16:33:59

Świetnie wygląda, aż przyjemnie popatrzeć na ten złomek.

A nie da rady zrobić kapci? Ale to chyba trudny temat, takie sflaczałe oponki zrobić.

1. primo 2021-01-25 19:42:38

Gratuluję, dla mnie efekt rdzy bomba!

1. Zygfryd 2021-01-25 20:37:11

Fantastycznie!! Proponuję Ci w przyszłości jeszcze zrobić taką jak należy. Z salonu  Bo szczerze nie widziałem jeszcze tak świetnie wykonanej warszawy w ogóle

1. Sebastian01 2021-01-26 08:13:30

Świetnie wygląda, szczególnie na zdjęciu nr2. Perspektywa ma znaczenie. 

1. Rumak 2021-01-26 12:33:19

Mój Boże! Nawet na szrocie by jej nie chcieli. 

Rezultaty 60 - 80 z 347 pozycji
Udostępnij temat: