Mercedes Benz 1628s

1. tulipan740i 2021-04-18 16:43:38

Łapy od amorów faktycznie lepiej będą wyglądać czerwone. Jak chodzi o silnik to mnie się podoba to V8, tylko dał bym jeszcze koła pasowe z paskami, jakiś osprzęt i wentylator chłodnicy. Jak miało by to być widoczne to jeszcze chłodnice.

1. Skorpion 2021-04-18 18:48:45

Tulipan - mówisz - masz , pasek jeszcze dojdzie , a mocowania amortyzatorów przemalowałem.

Generalnie wysokoprężny turbo - burbo gotowy. Kolor dałem taki pstrokaty , żeby pdróżniało się toto od ramy i tego co jest czarne , zresztą mnie on pasuje. Jak wspomniałem wyżej , dojdzie jeszcze pasek i nad chłodnicą też pomyslę. Przyłożony jeszcze kawałek kabiny , żeby zobaczyć czy wszystko sie mieści , i o dziwo , wszystko ze soba współgra. Oczywiście kabina będzie podnoszona , czego zajawkę można juz zobaczyć. Normalnie dumny jestem z siebie :)))) ( żart oczywiście ). Teraz nastapi przerwa , bo niestety do roboty trza się udać.

To do miłego...

1. tulipan740i 2021-04-18 18:58:21

Super. A na końcu skrzyni między tymi dwoma pionowymi paskami jakieś kółeczko co imituje wyprowadzenie na wał, by się jeszcze przydało.Łopaty wiatraka przeważnie są plastikowe, więc czarne, ciemno szare chyba powinny być.

1. Skorpion 2021-04-18 19:42:56

Bedzie i uchwyt na wał. Czarne mówisz , no może i racja , nie pomyślałem o tym , a teraz obawiam się , że nie da rady już wiatraka przemalować :(

1. AndDi 2021-04-18 19:46:52

Taki trochę nietypowy kolor silnika i chyba trochę za gęstą farbą go malowałeś. 

1. tulipan740i 2021-04-18 20:13:41

Czarne mówisz , no może i racja , nie pomyślałem o tym , a teraz obawiam się , że nie da rady już wiatraka przemalować :(

Skorpion

Farbka na czubku szpilki powinna ułatwić Ci sprawę. Nawet od strony silnika. 

1. Szwagier 2021-04-18 20:34:56

Ooo... Co ja widzę Skorpion pobrudził silnik, ciężarówka będzie miała ślady eksploatacyjne? 

1. Skorpion 2021-04-18 20:37:53

Andrzej - o kolorze napisałem wyżej , a czemu uważasz , że za gestą ? Malowałem aerografem , więc gdyby była za gęsta , to by nie leciała w ogóle :) Na niego jest nałożona dosyć gruba warstwa lakieru , żeby nadać mu takiego jakby szwungu , czy coś wtym stylu. Dodatkowo ochlapałem go tym brazowym czymś żeby taki "płaski" nie był. To co jest na skrzyni biegów to taka siateczka , żeby odróżnić ją od reszty silnika. Powiem więcej , ja jestem z malowania nawet zadowolony :))

Tulipan - spróbuje go przemalować , ale nie obiecuję , że się uda :)

1. AndDi 2021-04-18 21:55:01

A miałem takie wrażenie, że go za dużo. Piszę o tym co widzę, ale może tak być, że w rzeczywistości tego tak nie widać.

Zadowolenie Twórcy to podstawa 

Jakiś malunek i napis na cysternę?

Typu:

Wozimy kakao, zawsze ciepłe, zawsze na czas!

1. Skorpion 2021-04-18 22:16:57

Andrzej - pytałem tak z czystej ciekawości , bo zadowolenie twórcy to jedno , a reakcja innych to drugie i dlatego trochę zadziwiło mnie Twoje stwierdzenie , szczerze mówiąc , to lakieru jest dużo , ale chyba nie za dużo , może to brązowe coś powoduje taki odbiór. Zresztą nieważne , mnie on pasuje i taki zostanie , bo nawet jakbym chciał , to i tak nic z nim już nie zrobię , a na pewno nie zrobię nic lepszego :)) Nad cysterną jeszcze nie myślę , ale wszelkie napisy spożywcze odpadają , bo na pewno będzie to cysterna do przewozu paliw. Zastanawiam się czy ewentualnie nie zrobić tak jak Szwagier w swoim Jelczu , czyli CPN , ale to wszystko wyjdzie później w praniu , na razie skupiam się na ciągniku :))

1. Wojok 2021-04-19 02:55:05

Hmm, kolorem silnika się nie przejmuj, jest ok, różnie już widziałem pomalowane.

Większym problemem jest to, że dałeś ten silnik za bardzo do przodu. Wydaje mi się, że pomiędzy nim, a tą belką ramy przed nim powinieneś upchnąć chłodnicę

1. Skorpion 2021-05-02 16:10:47

Szwagier - nie , cały nie będzie brudzony , silnik troche upaćkałem , żeby taki monotonny nie był :))

Wojok - może tak być , pasowałem go tam na oko , tak żeby pod kabiną był cały  , najwyżej chłodnicę zrobi się niższą i da się ja na ta poprzeczkę :)

Kabiny ciąg dalszy.

I do miłego...

1. Zygfryd 2021-05-02 18:52:23

Jak mi się podobają te Twoje obicia w kabinie. Szkoda że moja 1\32 jest zbyt mała do takich materiałów skajowych :/

1. Skorpion 2021-05-03 19:49:02

Zygfryd - czemu zbyt mała ? Przecież moja kurtka , która słuzy mi za te obicia jest w skali 1:1 :)) Najlepiej spróbować jakiś element w Twojej skali "obić" i zobaczyć jak to wyjdzie.

Wnętrze zrobione , zamykamy kabinę.

To do miłego... 

1. Skorpion 2021-05-04 22:30:10

Cześć !

No to kabina zamknięta , wstepnie przeszlifowana więc podkładujemy i zobaczymy co dalej. Nie za bardzo zrozumiałem koncepcje autora odnośnie dachu więc musiałem tam troche improwizować. Plusem jest to , że przód zasłoni blenda , a na połączeniu boków będą takie rynienki , jednoczesni wyznaczy to obrys drzwi.

I na razie tyle...

1. Skorpion 2021-05-06 12:31:36

Cześć !

Kabina pomalowana i cóż , wyszło jak zawsze , starałem się ale nie wyszło , nie będę sie już produkował co i jak :) Chyba muszę się przyzwyczaić , że idealnie nigdy nie zrobię. Na szybie tez starałem się jak mogłem żeby zachowac czystość i tez jest jak zawsze , a najciekawsze jest to , że brudna jest od środka , pojęcia nie mam dlaczego :(. Na ostatnich fotkach próba zamontowania zawiasu i widok z podniesioną kabiną - tu na szczęście działa :) Oczywiście dojdą jeszcze klamki , uszczelki itd , więc trochęto powinno poprawić ogólny odbiór. Kabina nie jest jeszcze zamontowana na stałe , jak i ta podpórka za nią jest tylko tymczasowa.

To do miłego...

1. Szwagier 2021-05-06 20:11:59

Rynienka trochę sie wygięła w banan przy drzwiach, i dlaczego sztukowałeś z tyłu kabiny? Nie miałeś takiego długiego drucika? 

1. Skorpion 2021-05-06 21:28:03

Ten banan , to tak ma być , może powinien być troche mniejszy , ale tu musiało tak iść żeby zasłonić łączenia ścian. Mieć , to miałem taki długi , ale robiłem najpierw boki , a potem tył i dlatego sztukowałem , ale tam planuję taką długą tabliczkę dokleić , więc trochę to zasłoni.

1. Skorpion 2021-05-07 09:59:09

Cześć !

Zrobiłem błotniki do końca. Dziwnie wychodzą mocowania ich do ramy , bo inaczej by nie pasowały , nie wiem dlaczego tak wyszło , ale podejrzewam , że gdybym zrobił je zgodnie z zaleceniami autora , to nic by nie pasowało , aczkolwiek mogę się mylic , bo wszystko robiłem po swojemu , dodatkowo błotniki były zaprojektowane jako jeden element , więc musiałem je porozcinać , i wszsytko dopasować , żeby kabina po opuszczeniu idealnie na nie wchodziła , a przed podniesieniem były równo ze sobą. Jak widać , udało się to zrobić idealnie i powiem szczerze - jestem z tego dumny :) Dodatkowo zderzak , nie jest jeszcze przyklejony , najpierw muszę kabinę uzbroić , później ją przymocować do ramy i dopiero zderzak przykleić , stąd na ostatniej fotce te wszystkie podstawki , żeby z grubsza zobaczyć jak to wygląda w całości. Mimo tych niedokładności na kabinie , póki co jestem zadowolony z modelu i powiem więcej , uważam , że te gumowe koła nawet pasują wizualnie :)

To do nastepnego... 

1. Wojok 2021-05-07 13:09:03

Kabinka Ci siadła idealnie. Mógłbyś jeszcze z tyłu dać pałąk z poduszkami na których by się opierały te wystające płaskowniki, i tak to ustawić, żeby była mała szparka między połówkami błotników. Wiesz, kabina pracuje, a tylne połówki są przymocowane na stałe do ramy.

Rezultaty 20 - 40 z 139 pozycji
Udostępnij temat: