1. Skorpion 2021-11-24 16:07:28

Cześć !

Jak wspomniałem przy autobusie pierwotna skrzynia mi nie wyszła , tzn tragedi jakiejś nie było , ale coś mi nie leżała , nie dośc że dużo szpar było , to przetłoczenia jakieś koślawe mi się wydawały , tak więc zkrzynię zrobiłem swoją , może nie jest aż tak widoskowa jak tamta , ale jest w miarę równa , przetłoczeń ma mniej i jakoś bardziej mi się podoba :))

I na razie tyle...

1. pawelelka77 2021-11-24 18:16:03

Żeby te drugie podejścia nie weszły Ci w krew...

Wygląda całkiem fajnie. Będzie ładny zestawik.

1. Skorpion 2021-11-26 20:26:05

Cześć !

Paka gotowa , a jako że przypomina już to docelowy model , to kilka zdjęć z ciągnikiem.

I na razie tyle...

1. GTiStyle 2021-11-27 12:57:07

a co to za materiał? 

1. Skorpion 2021-11-27 14:04:51

Papier do pieczenia

1. Skorpion 2021-11-27 21:00:18

Cześć !

Zrobiłem błotniki i schowek , posklejałem wszystko do kupy , i jako że naczepa przypomina już z grubsza to co miało być , kilka fotek całości.

I do miłego...

1. Wojok 2021-11-28 01:57:41

Hmm, czy nietaktem będzie jak nieśmiało zapytam o "osznurowanie" tyłu plandeki ?

1. Skorpion 2021-11-28 09:09:10

Chyba nie będzie :)  Miałem inny plan , ale nie wyszło , więc linka jest tylko przyklejona do plandeki. Mógłbym nakleić na nią takie wąskie czarne paski imitujące coś w rodzaju uszek choć obawiam się , że nie będzie to zbyt ciekawie wyglądało. Ale jeśli spróbowaćby coś poprawiać , to zrobić tak jak jest na bokach ? Otwory w plandece i te "haki" ? 

1. Wojok 2021-11-28 09:46:28

Ale jeśli spróbowaćby coś poprawiać , to zrobić tak jak jest na bokach ? Otwory w plandece i te "haki" ? 

Skorpion

Raczej tak. Powinny być jeszcze uszy i paski z góry na dół, po bokach tylnej płachty, łączące ją z bokami. Ale to już chyba za dużo wymagam, co ?

1. Skorpion 2021-11-28 10:08:05

Dobra , spróbuje to sznurowanie dorobić. O paskach wiem , planuję dokleić je z czarnej barwionki.  

1. AndDi 2021-11-28 10:09:59

Raczej tak. Powinny być jeszcze uszy i paski z góry na dół, po bokach tylnej płachty, łączące ją z bokami. Ale to już chyba za dużo wymagam, co ?

Wojok

Chyba nie za dużo wymagasz. To bardzo by uatrakcyjniło wygląd plandeki. Po za tym Marcin lubi jak mu się podnosi poprzeczkę

1. Wojok 2021-11-28 11:33:34

Po za tym...

AndDi

Po za tym ?

1. AndDi 2021-11-28 13:24:50

Dzięki za wyłapanie i przyjmuję pozę męczennika 

1. Skorpion 2021-11-28 14:34:16

Po za tym Marcin lubi jak mu się podnosi poprzeczkę

AndDi

No , wręcz uwielbia

Dorobiłem to sznurowanie z tyłu , przy okazji powstał zderzak ( chyba zderzak ) z jakimiś odblaskami , niestety źle zrobiłem te jakby mocowania ( to z czarnymi kólkami ) , powinny być w środku tego czarnego czegoś co od ramy wychodzi , nie udało mie się już tego oderwać , więc zostawiłem. Paski na plandece jeszcze nie są przyklejone na stałe , bo nie wiem czy takie zostawić , ciekawym waszego zdania :) Na ostatniej fotce odpowiedź na pytanie Andrzeja , czy model zmieści się na półce.

I na razie tyle... 

1. beata 2021-11-29 14:20:10

OOOO, od razu lepiej.

Marcin, poszukaj na fejsie Bogdana żołnierowicza, albo Mr. Decal. On robi kalki na zamówienie.

1. Skorpion 2021-12-16 13:00:23

Beata - dzięki za info , ale ja kalek nie uzywam , bo i nie mam do czego. Jedynym dodatkowym elementem jest logo PKS na kabinie , które naklejone chyba wygląda równie dobrze jak kalka , a w innych miejscach modelu dodatków nie planuję :)

Doszły podpory naczepy , parę gratów z tyłu ( lampy , rejestracja ) i tablice TIR. Pomyslałem , że je dam dla urozmaicenia , w końcu na wschód mógł jeździć :)) Stwierdziłem tez , że dorobię parę bajerów , jak halogeny z przodu , obrysówki na spojlerze , tak żeby to kolorowe malowanie miało jakieś dodatki :))

To do usłyszenia... 

1. pawelelka77 2021-12-16 18:09:23

Bardzo fajny wyszedł Tobie zestawik. Mimo potknięć, o ktòrych pisałeś podczas budowy  ciągnika, całość prezentuje się wzorowo. Super!

1. Skorpion 2021-12-16 19:34:54

Dzięki , wbrew temu co mówiłem wcześniej , też jestem zadowolony :)

1. AndDi 2021-12-17 21:13:10

Mnie też się podoba i nawet te kolory fajnie ze sobą współgrają.

1. Skorpion 2021-12-19 10:10:14

Mnie też się podoba i nawet te kolory fajnie ze sobą współgrają.

AndDi

No nawet fajnie się dogadały , myślałem że zbyt pstrokato to wyjdzie , ale nie ma tragedi ;))

Dorobiłem takie cuś z tyłu , to chyba jakis filterek , miał być dwu kolorowy , ale nie mam już brązowej farby , obrysówki na dachu , halogeny z przodu ( trochę za duże wyszły , ale że wyglądają jakoś w miare , to je zostawiłem ) , tłumik wraz z wałem napędowym i mocowania kół zapasowych w naczepie. Pozostało jeszcze zrobić chlapacze w naczepie i na burtach jakieś odblaski. Przede wszystkim dumny jestem z tego , że udało mi się model ukończyć i to w takiej wersji jakiej został wydany , mimo że jest troche niedokładności ( choć tak naprawdę widać je tylko w zbliżeniach ) , to z efektu końcowego jestem nawet zadowolony :))

To do następnego...

Rezultaty 80 - 100 z 103 pozycji
Udostępnij temat: