Pałac Barokowy XVIIw. w Polsce - projekt własny 1:50

1. SlawekH 2025-01-10 08:05:08

pieknie Ci wyszly. kropka w kropke, wszystkie identyczne . Przy ilosciach hurtowych to ciezko zachowac jakosc, ale Tobie wychodzi elegancko. Oj cos czuje ze na konkursach to pozamiatasz konkurencje .

1. PAN-KARTON 2025-01-10 09:39:46

pieknie Ci wyszly. kropka w kropke, wszystkie identyczne . Przy ilosciach hurtowych to ciezko zachowac jakosc, ale Tobie wychodzi elegancko. Oj cos czuje ze na konkursach to pozamiatasz konkurencje .

SlawekH

Muszę sobie zaprojektować i wykonać z kartonu taka dużą miotłę, a może ktoś przyjedzie z odkurzaczem ?

1. mirkuch 2025-01-10 16:17:59

Piotrek tyle tego a wszystko identyczne gratulacje!! jakbyś poszedł w fabrykę to byś wygryzł Chińczyków: produkowane ilości takie same a jednak jakość kilka półek wyżej

1. PAN-KARTON 2025-01-10 16:22:47

Piotrek tyle tego a wszystko identyczne gratulacje!! jakbyś poszedł w fabrykę to byś wygryzł Chińczyków: produkowane ilości takie same a jednak jakość kilka półek wyżej

mirkuch

Ja sam jeden na 1 500 000 000 ludzi, nie dam rady. Zostanę przy drobnych domowych robótkach.

1. FSO 2025-01-10 17:00:30

Super, zobaczycie, że znowu będzie trudno odróżnić od oryginału, jak już zgadniemy co to za pałac.

Piotrek opisem zachęcasz do architektury, ale mi by się marzył model bloku z wielkiej płyty.

1. PAN-KARTON 2025-01-10 17:06:33

Super, zobaczycie, że znowu będzie trudno odróżnić od oryginału, jak już zgadniemy co to za pałac.

Piotrek opisem zachęcasz do architektury, ale mi by się marzył model bloku z wielkiej płyty.

FSO

Dawaj zdjęcia jakiegoś wymarzonego to się zrobi projekt. W H0 to i blok wyjdzie nie malutki.

1. AndDi 2025-01-12 20:15:43

Wizja ChG

1. PAN-KARTON 2025-01-12 21:00:51

Wizja ChG

AndDi

Aż się boję rozwijać skrót "ChG" (?) Podobne do Łazienek Królewskich - Pałac na wodzie. (?)

Żeby nie reliefy i zdobienia w tympanonach i na gzymsach to nic tylko kleić. Nie wiem jeszcze jak robić rzeźby w modelu. Ale i to tego dojdę. Robię próby i coś tam jest opracowane w planach na papierze. Teraz trzeba w kartonie...

1. AndDi 2025-01-12 21:24:04

ChG = Cheat GPT

Co innego gdybym napisał "chgw" - tego lepiej nie rozwijać

1. PAN-KARTON 2025-01-12 21:26:00

ChG = Cheat GPT

Co innego gdybym napisał "chgw" - tego lepiej nie rozwijać

AndDi

ha ha ha ! Dla mnie ten cały ChG to chgw ? co z tego będzie...

1. AndDi 2025-01-21 15:34:22

Czyżby konserwator zabytków wstrzymał wykonanie?

1. PAN-KARTON 2025-01-21 17:12:01

Na tym odcinku wszystkie zgody i pieczątki są

Odezwał się konserwator portfela i trzeba było wstać od maty

Prace ruszą pewnie w weekend, albo zaraz po.

Na marginesie to nie siedzę bezczynnie jeśli chodzi o sprawy modelarskie. Dzieje się cały czas na kilka frontów - pewnie niedługo coś będzie widać na polach bitew.

Andrzeju bardzo dziękuję za troskę.

Znakiem tego przegiąłem z brakiem wpisów bo akurat dziś w tej sprawie odezwało się do mnie 4 kolegów.- dzięki Panowie wszystko OK, będzie się działo - obiecuje !

1. haydee 2025-01-21 18:59:29

Na marginesie to nie siedzę bezczynnie jeśli chodzi o sprawy modelarskie. Dzieje się cały czas na kilka frontów - pewnie niedługo coś będzie widać na polach bitew.

Andrzeju bardzo dziękuję za troskę.

Znakiem tego przegiąłem z brakiem wpisów bo akurat dziś w tej sprawie odezwało się do mnie 4 kolegów.- dzięki Panowie wszystko OK, będzie się działo - obiecuje !

PAN-KARTON

a ja liczyłem że po prostu odpoczywasz i dobrze się bawisz z dala od maty 

1. PAN-KARTON 2025-01-21 20:01:59

a ja liczyłem że po prostu odpoczywasz i dobrze się bawisz z dala od maty 

haydee

Dominiku...

Jest takie miejsce gdzie sobie poleżę, wypocznę, wyśpię się i po oganiam od robaków, jak przyjdą. U mnie nie ma "odpoczywasz", a bawię się cały czas najlepiej jak się da !

1. PAN-KARTON 2025-01-26 13:42:10

Ale przerwa !!!!!!!!! spokojnie szpary w modelu nie ma. Przerwa była w sklejaniu.

Elewacje przygotowane będzie robione 3D i oczywiście zasłony w oknach. Za jakieś 2-3 tygodnie będzie trzeba rozwiązać zagadkę PAŁACU bo nie będzie go jak pokazywać na zdjęciach z pracy.

Rezultaty 60 - 75 z 75 pozycji
Udostępnij temat: