A-10 Thunderbolt II. MM. 5-6/94

1. PAN-KARTON 2024-03-24 15:31:34

Oczywiście najlepszą przyjaciółką modelarza jest pani Próba.
    PAN-KARTON

To była informacja nie wytyczna. A Twój przykład to najlepsza taśma tynkarska obecnie na rynku. Jest tak dobra że konkurencja podkuliła ogon i raczej innej nie ma co szukać.

Ja też kapuje na modele dwukrotnie

1. KARTOM 2024-03-24 22:35:22

Dolphin robi bardzo dobre taśmy. Niebieska - malarska jest znakomita ale do modelu byłaby chyba za mocna.

1. szaman 2024-03-25 07:36:36

Zbliżamy się powolutku do końca. Zostało to wszystko poskładane, doklejone wcześniej wykonane drobne elementy i podwozie. Jeszcze dałem radę dołożyć pylony uzbrojenia i w zasadzie model skończony. Uzbrojenie dostanie w drodze do galerii.

Jedna bardzo ważna uwaga:

Gdyby ktoś budował ten model niech nie popełni tego błędu co Ja. Takie są skutki nietrzymania się instrukcji. Mam taki paskudny zwyczaj klejenia po swojemu, a w instrukcji korzystam tylko z rysunków. To się zemściło tym, że dołożyłem sobie tylko roboty i nerwów. Mój błąd to przyklejenie wcześniej do kadłuba elementów centropłatu. zrobiłem skrzydła i okazało sie , że połączenie skrzydeł do reszty to ogromni problem ze względu na wymiary modelu. 

Musiałem manewrować całym modelem ,aby dokleić skrzydło. Bardzo niewygodne i pracochłonne, a poza tym  bardzo trudno jest wtedy usunąć ewentualne niedokładności. 

Wniosek taki, że najpierw należy wykonać kompletne skrzydło, połączyć z centropłatem i dopiero tak wykonany element doklejać do kadłuba nasuwając na wystające wręgi.

1. szaman 2024-03-25 07:44:48

Na zakończenie kilka pamiątkowych fotek tego pogromcy czołgów.

1. PAN-KARTON 2024-03-25 10:23:37

Na zakończenie kilka pamiątkowych fotek tego pogromcy czołgów.

szaman

O widzę że przemalowałeś jednak wloty powietrza do silników na czarno ? czy to efekt cienia na zdjęciach ?

Fotki jak zwykle w stylu szamańskim , Ta o wschodzie lub zachodzie THE BEST !

1. mirkuch 2024-03-25 10:31:33

Fotki rewelacja, model również

1. szaman 2024-03-25 14:42:22

Wnętrza silników są srebrne. To efekt na cienia na zdjęciu. Fotki robiłem późnym wieczorem przy sztucznym oświetleniu lustrem ze statywu z priorytetem przysłony. Czekam na pogodę / od jutra ma być ładniej i cieplej to zrobię kilka zdjęć w naturalnym świetle.

Z ciekawostek zobaczcie jak powstała fotka z fotografem...

1. PAN-KARTON 2024-03-25 16:09:54

Tu sobie wklej A-10 z komentarzem :

- Panie generale tym samolotem się tak wspaniale lata że idzie się posikać ze szczęścia

1. Wojok 2024-03-25 16:15:25

Z ciekawostek zobaczcie jak powstała fotka z fotografem...

szaman

Fragment goleni, który wystaje pod kadłubem mówi wszystko

1. szaman 2024-03-25 19:03:12

No Racja. Gdzieś mi w tłumie zginęło. Poprawię!

1. Limaks 2024-03-26 18:49:33

https://www.youtube.com/shorts/jmRjskqagpg

PAN-KARTON

Fajna akcja itd, ale w rzeczywistosci po zniszczeniu pierwszego pojazdu reszta rozjeżdża się na boki. Generalnie fajna gra No ale takie drobne szczegóły świadczą jeszcze o średnim ralizmie. 

W realu za pewne przystąpił by do szybkiego ataku z GAU8. 

Co by nie mówić to A 10 robi niesamowitą robotę na polu walki i stawia wysoką poprzeczkę choćby na mnogość i ilość zabieranego uzbrojenia.

Szamianie- cudo. Bardzo mi się podoba Twój model. 

1. szaman 2024-03-28 20:10:46

Cieszę się, i na zakończenie już gotowiec. 2 dni non stop, by zapełnić te pylony.  Więcej już nie wejdzie...

1. PAN-KARTON 2024-03-28 20:32:04

Więcej już nie wejdzie...

szaman

Uzbrojony po zęby. Teraz to i Rambo by się nie bał tym polatać Bardzo efektownie to wygląda, fachowa robota ! A ta z niebieskimi końcówkami tak nie symetrycznie (?)...

1. szaman 2024-03-28 21:17:44

To jest urządzenie do walki elektronicznej...sensor i nadajnik...

1. PAN-KARTON 2024-03-28 22:15:07

To jest urządzenie do walki elektronicznej...sensor i nadajnik...

szaman

Przyjęto, zrozumiano bayera ! Niby sklejony od niechcenia, na kolanie...

Sprzedaj odrobinę tego "niechcenia" i "przynajmniej rzepkę z kolana" ! Jestem pierwszy chętny, ale i tak dla Wszystkich by starczyło 

1. AndDi 2024-03-29 07:56:45

Bardzo bojowo i groźnie wygląda.

Rezultaty 120 - 137 z 137 pozycji
Udostępnij temat: