PKP Dworzec Kolejowy Pabianice - 1:87

1. PAN-KARTON 2024-11-15 17:47:00

Pytałeś o sugestie, więc poleciłem. Skoro myślą przewodnią jest jasnowidz i pośpiech to cóż. Rozmawiałem z tym panem na temat podświetlenia i z tego co mówił (a ja mu zawierzyłem bo mówił konkretnie) to całe oświetlenie wykonywał domowymi sposobami a nie z gotowców. Z resztą efekt sam widziałeś.

tulipan740i

Sugestie przyjąłem z pokorą. Też widziałem jakie ma gość możliwości. Coś wymyślimy, jak zabraknie mi pomysłów i możliwości to się odezwę po za kartonówki

1. mirkuch 2024-11-15 20:42:58

Piotrek u Ciebie zawsze się coś ciekawego poczyta a i pomysły masz świetne. 

Ta tablica to fajny pomysł. 

1. PAN-KARTON 2024-11-16 01:49:47

Ta tablica to fajny pomysł. 

mirkuch

Bardzo mi miło słyszeć takie pochwały. Dziękuję.

Piszę to co robię przy modelu opisując to wszystko tak jak umiem. Może nie trafiam za każdym razem z odpowiedzią w charakter danego czytelnika. Ale to by trzeba prowadzić 30 kartonówek.pl

Co do pomysłów ? Tak już mam że staram się wymyślać różne wygibasy prowadzące do lepszych lub gorszych rezultatów. Cieszy najbardziej jak sobie człowiek sam poradzi, a jak już "rodzina z forum" pomoże rozwiązać jakiś problem to jest euforia, która nakręca działanie, a to daje inicjatywę do kolejnego pomysłu bądź refleksji na temat...

Ale to zasługa głównie inspiracji od Was. Potrzeba Matką wynalazku. Trzeba komuś, jak to pięknie i modlitewnie ujął Grzegorz, "zawierzyć" swoje dobre uczynki Ja póki co na Naszym forum mam takie kworum przyjaźnie nastawionych fachowców że, nie mam potrzeby szukać brzytwy gdzieś daleko. Nie tonę i to dzięki Wam

Nic dla Was bez Was !!! i z tego jestem dumny !!!

1. KARTOM 2024-11-16 10:43:29

mirkuch
    Przy tej okazji podzielę się z Wami pewną refleksją. Prowadzisz Piotrek swoją relację w sposób "otwarty". Co mam na myśli? Pojawiają się wątki poboczne, dygresje, żarty, rozmowa... wpisy nie mające ściśle związku z budową konkretnego modelu. Taka formuła bardzo mi odpowiada i szczerze przyznam na niej się wzorowałem zakładając teraz swoją. Wchodzę tu jak do siebie z czystej ciekawości... Zobaczyć co się dzieje. Jak do kolegi - na szybką kawkę - który mieszka obok. Wiem że nie wszystkim to odpowiada. Inni wolą suche fakty, zdjęcia, konkrety bez jak to ostatnio gdzieś przeczytałem "zaśmiecania relacji". Piszę to bo każdy na tym forum może znaleźć coś dla siebie. Może dlatego od wielu miesięcy zaglądam tu regularnie i zaglądałem nawet nie budując swojego samolotu. Właśnie dlatego poznałem nieco bliżej Ciebie Piotrek, Mirka, Dominika... i mam nadzieję poznać jeszcze kilku równie otwartych ludzi. Pozdrawiam.

1. PAN-KARTON 2024-11-16 11:12:09

Tak mnie sklejono  wpadaj na łyżkę kawy, kieliszek chleba i kromke gorzały, a najlepiej na wiadro pogaduchy...

Cieszę się ze tak mnie widzicie. Ci co poprzebywali ze mną chwile, mam nadzieję że potwierdza ze nie ściemniam tu miłego miska...

Podobno da się mnie polubić, inni twierdzą ze jestem dziwny bo nigdzie nie widzę problemów (?)

Życie to wielka podróż- ja właśnie zaraz wysiadam w Nowym Tomyślu

1. tulipan740i 2024-11-16 11:29:42

Życie to wielka podróż- ja właśnie zaraz wysiadam w Nowym Tomyślu

PAN-KARTON

A z NT do Bolewic wiezie Szebi. 

1. PAN-KARTON 2024-11-16 14:27:48

A z NT do Bolewic wiezie Szebi. 

tulipan740i

Takim samolotem jechałem 

1. Wojok 2024-11-16 20:37:38

Takim samolotem jechałem 

PAN-KARTON

Tym Drutexem ? Na dyszlu ?

1. PAN-KARTON 2024-11-17 10:47:51

Tym Drutexem ? Na dyszlu ?

Wojok

No tak, nie dopisałem ze to na tej ławce podróżowałem.

POLSKI pilot poleci i na drzwiach od stodoły 

1. PAN-KARTON 2024-11-18 09:09:27

Ściany stoją, zgodnie z panem w tym tygodniu będzie trzeba uzbrajać po kolei i jakiś podstawek dorobić.

Dziś rozrysowałem dodatkowy obiekt małej architektury. Stacja TRAFO. Jeżeli coś to w niej będą schowane baterie (? ? ?)

1. Kikol77 2024-11-18 10:07:47

he he czyli bedzie oświetlenie :D

Bardzo fajnie to wyglada, zakładam ze brak kątów prostych tylko dla tego ze przyłozone na sucho :D

1. PAN-KARTON 2024-11-18 10:30:09

he he czyli bedzie oświetlenie :D

Bardzo fajnie to wyglada, zakładam ze brak kątów prostych tylko dla tego ze przyłozone na sucho :D

Kikol77

Dokładnie, stoi wszystko o własnych siłach. Nie miałem zbyt wiele siły po tym weekendzie. Działo się wiele pysznego...

Oświetlenie... ( ? ) sam się bije z myślami, czy taka stacja trafo nie będzie kłóciła się z tym jak tam jest "dziś". Może grubszą podstawkę zrobić i tam to ukryć ( zasilanie )

Musi być raczej na baterię. Wiele modeli na wystawach nie mogło błysnąć własnym światłem bo bywa problem z prądem przy stołach, a raczej zawsze jest

1. PAN-KARTON 2024-11-18 21:31:05

I tak powstała stacja TRAFO. Zrobiłem w niej ściągany dach celem dotarcia do planowanej w niej Baterii 9V-.

Jeszcze żaluzje wymienię bo trochę przesadziłem, widać z czym...

1. PAN-KARTON 2024-11-19 04:10:59

Żaluzja poprawiona i dorobiona boczna, łyso ściana wyglądała

1. AndDi 2024-11-19 07:01:39

Trafo wygląda super .

1. PAN-KARTON 2024-11-19 07:22:21

Trafo wygląda super .

AndDi

uff... Teraz trzeba ten większy budynek utrzymać w klimacie.dzięki.

1. PAN-KARTON 2024-11-19 16:31:33

No i się zaczęło uzbrajanie ścian od wewnątrz i od zewnątrz w te wszystkie pierdółki.

Okna wszystkie wstawione, poszło w niecałą godzinkę.

1. pawelelka77 2024-11-19 16:40:24

Fajnie to wygląda,  Piotrek. Widać, źe architektura Ci leży....

1. KARTOM 2024-11-19 16:46:50

pawelelka77
    To prawda...

1. PAN-KARTON 2024-11-19 16:46:55

pawelelka77

Z łóżka nie wygonię, niech sobie poleży Dzięki chłopaki

Rezultaty 200 - 220 z 738 pozycji
Udostępnij temat: