Domek Rybaka ŚZK 1:87

1. Sebastian01 2024-03-14 14:00:13

Ja kupowałem w zeszłym roku tutaj: https://allegrolokalnie.pl/oferta/elektrostatyczna-sadzarka-do-trawy-trawa

Dałem wprawdzie 53 zł, a teraz widzę 72, no ale cóż, inflacja :)

To jest od osoby prywatnej i widać, że to jest przerobione z "paletki na owady", przednia część drukowana w 3D i do tego chyba jakiś pojemniczek na... do badań :) Ale działa i to jest najważniejsze. Użyłem raz do podstawki od lokomotywy.

1. AndDi 2024-03-14 14:22:31

Okładzina schodów - zrób w stylu i kolorze jak narożniki, będzie ładnie pasować.

Jak byś tynkował, to bym pomógł, bo dzisiaj kładę tynki cementowo-wapienne.

1. PAN-KARTON 2024-03-14 16:44:43

1 .Sebastian01

2. AndDi

1.  No tak ale to była jedna sztuka i masz ją Ty

2. Czyli klasycznie i bardzo dobrze, nie najtaniej i najszybciej ale najlepiej. Pewnie na czuja wybrałeś taki dobry system AndDi z kielnią i przy kajfasce z ciastem, to musi wyglądać

Na murek trafiają kamienie z narożników, ale żeby nabrało to spójności tylna ścianka ( ta krzywa, co ją wyprostowałem ) idzie w oryginalnym kamieniu. Inaczej schody będą wyglądały jak od innego modelu. Narożnik kamień / kamień przykryje słup od balustrady, ale to jeszcze nie pewnik

1. PAN-KARTON 2024-03-14 17:04:19

Wygląda że nie ma takiego Aplikatora jak sobie wymarzyłem Znaczy jeden był za 298zł

Wybrałem ten:

https://allegro.pl/oferta/akcesoria-do-modelowania-sadzarek-do-trawy-praktyczny-uniwersalny-elektrostatyczny-14924562012

Sebastian taki jak twój też był. Za 78 + 16InPost = to samo co ja daję za ( link ) i trawy trochę dorzucają.

Znalazłem też za 21zł kurka, SUPER pomyślałem i już prawie klikam a tu..., a za przesyłkę chcieli 69zł i 13 dni czekania, to nie dla mnie

1. Sebastian01 2024-03-14 17:20:37

1.  No tak ale to była jedna sztuka i masz ją Ty

PAN-KARTON

Ja widzę, że 7 sztuk dostępnych. I tak już kupiłeś więc nieistotne. Do mojego też trawę dorzucił, ale nie łudź się, łąki to z tego nie zrobisz. To jest malutka ilość, takie demo. Ten mój ma zawias i można go używać na prosto, czasem może być to użyteczne. Reszta pewnie taka sama sądząc po wyglądzie. Teraz tylko dużo wikolu i dużo wody i można działać :)

1. PAN-KARTON 2024-03-14 17:29:40

Jeszcze nie kliknąłem bo to wszystko za 13 dni z Chin jedzie... nie ma w Polsce ?

A jak zdążysz to sitko Twoje do jakiej długości trawy ? Są 2-6 i 8-12, czy to nie ma znaczenia ? Jaką długość siałeś na tory ?

1. Sebastian01 2024-03-14 17:36:26

Nie wiem nawet, że są różne sitka... trawa nie pamiętam, ale to jakoś tak ze skali chyba robiłem, może jakieś 6-8 mm to było. Muszę sprawdzić.

1. Sebastian01 2024-03-14 17:37:23

nie ma w Polsce ?

PAN-KARTON

No jak nie ma jak są pod linkiem, który Ci dałem.

1. PAN-KARTON 2024-03-14 17:47:17

No jak nie ma jak są pod linkiem, który Ci dałem.

Sebastian01

Kupiłem, będziemy mieli takie same, łąki, pola i zagony . No teraz nie odczepisz się ode mnie, jak dojdzie to zażądam szkolenia on line elektrostatycznie !.

1. PAN-KARTON 2024-03-14 18:29:22

Jak to wygląd o mój Boże, taką ładną górkę kazali mi rozkopać... Jak kopali to znaleźli srebrne escudo, przynajmniej na imprezkę będzie

1. PAN-KARTON 2024-03-14 20:10:10

Są kamienie Nice !

1. AndDi 2024-03-14 20:10:58

AndDi z kielnią i przy kajfasce z ciastem, to musi wyglądać
    PAN-KARTON

A co w tym śmiesznego, coś tam jednak umiem zrobić. I od razu mała poprawka: nie "przy kajfasce" tylko "przy kajfasie".

Schodki o wiele ładniejsze bez tego gluta. A ten wystający stopień, to możesz obsypać ziemią prawie na równo, tylko zrób to łagodnym skosem taki prawie poziom od poziomu.

1. PAN-KARTON 2024-03-14 21:29:55

AndDi z kielnią i przy kajfasce z ciastem, to musi wyglądać
    PAN-KARTON

A co w tym śmiesznego, coś tam jednak umiem zrobić. I od razu mała poprawka: nie "przy kajfasce" tylko "przy kajfasie".

Schodki o wiele ładniejsze bez tego gluta. A ten wystający stopień, to możesz obsypać ziemią prawie na równo, tylko zrób to łagodnym skosem taki prawie poziom od poziomu.

AndDi

To jak będzie zdrobniale o kajfasie ? Castra też na to mówią...

Łagodnie zniweluje różnice, ale tam się jeszcze zadzieje na zakręcie. Balustrada !?!?

1. Sebastian01 2024-03-14 22:46:55

Sprawdziłem. Trawa, której użyłem to była Noch 08361, 4mm. W ogóle mam same 4mm i jedną 2mm.

P.S. Jeśli mowa jest o pojemniku do mieszania zaprawy to u mnie się to nazywa "kalfas" :)

1. AndDi 2024-03-15 06:20:40

To jak będzie zdrobniale o kajfasie ? Castra też na to mówią...

PAN-KARTON

No jeżeli miało być to tak pieszczotliwie, to zwracam honor - dobrze napisałeś

Jeśli mowa jest o pojemniku do mieszania zaprawy to u mnie się to nazywa "kalfas" :)

Sebastian01

I to jest poprawna nazwa, chociaż "kajfas" też funkcjonuje jako regionalizm.

1. PAN-KARTON 2024-03-15 07:18:00

Sprawdziłem. Trawa, której użyłem to była Noch 08361, 4mm. W ogóle mam same 4mm i jedną 2mm.

P.S. Jeśli mowa jest o pojemniku do mieszania zaprawy to u mnie się to nazywa "kalfas" :)

Sebastian01

Zamówiłem Późne Lato 6,5mm, długa troszkę Nie każdy ma kosiarkę i trochę odrosła, tym bardziej Rybak. Takie trawki tanie nie są

1. mirkuch 2024-03-15 07:20:30

Zamówiłem Późne Lato 6,5mm, długa troszkę Nie każdy ma kosiarkę i trochę odrosła, tym bardziej Rybak. Takie trawki tanie nie są

PAN-KARTON

Ja z przyjemnością zobaczę jak wygląda takie sadzenie trawki :)

1. AndDi 2024-03-15 07:25:54

PAN-KARTON

Piotrek za duża ta trawa, prawie 50 cm. Będziesz ją musiał poprzecinać co najmniej na pół

A tak poważnie, to 2-3 mm by było akurat, no i od czasu w niewielkich ilościach ew. ta 6,5 mm. Mam nadzieję, że nie zamówiłeś w jednym kolorze? Najlepiej i najnaturalniej wygląda mieszanka różnych kolorów i różnych długości.

1. PAN-KARTON 2024-03-15 07:32:17

Odebrałem z garażu arkusz z dodrukami z Kaponowania. Jeszcze capi trochę więc, trzeba się wstrzymać chwilę

Kępy z niej porobię - takie odrosty. Na Hiszpańskim lądzie trudno o zadbane trawniki, tym bardziej na prowincji.

Na razie w jednym kolorze bo chcę popróbować po szkoleniu od Sebastiana, jak to naprawdę tak pięknie wygląda jak rysują to się zamówi inne trawniki

Zapytam zawczasu: Podobno trzeba mieć specjalny klej ? przewodzący jaki czy co ? Miedzi mam dosypać

1. AndDi 2024-03-15 07:41:37

Zapytam zawczasu: Podobno trzeba mieć specjalny klej ? przewodzący jaki czy co ? Miedzi mam dosypać

PAN-KARTON

Wystarczy rozwodniony wikol. Woda przewodzi prąd.

Rezultaty 100 - 120 z 366 pozycji
Udostępnij temat: