[R] Star C-25 LOHR + Syrenki. Answer 1:25

1. PAN-KARTON 2023-08-17 01:09:47

Gdzieś już pisałem że STAR'y były moim planem na powrót do modelarstwa.

Tym bardziej zaglądam, podglądam...

1. Karol1985 2023-08-17 21:23:10

Hmm, felgi będą miały taki sam kolor jak opony ? Czy to tylko podkład ? Jeśli to kolor docelowy, to dziwnie to będzie wyglądało

Wojok

Wojok-u - a jak teraz? 

Temat przedyskutowałem, przejrzałem zdjęcia na innternetach ( co ciekawe udało mi się znaleźć galerię zbudowanego Stara razem z naczepą i nie powiem, nie powiem wygląda to bardzo ciekawie ). 

Dałeś mi do myślenia, ale podziękowania głównie dla forumowej NIUNI ( Ani ), z którą jestem na "stałym łączu" i fachowym okiem weryfikuje moje poczynania :) 

1. Wojok 2023-08-17 22:11:51

Wojok-u - a jak teraz? 

Karol1985

Jak dla mnie, to zdecydowanie lepiej. A nawet bardzo, bardzo lepiej

Ale wiesz, jeśli chciałeś mieć czarne felgi, to to nie był problem, tylko trzeba było feldze przynajmniej lekki błysk dać. Żeby ona się fakturą od opony różniła.

1. Karol1985 2023-08-17 22:26:36

Jak pisałem mam mocne wsparcie mentalne i jak widać dało to pozytywny efekt. 

tak teraz patrzę jak te koło tak sobie leży i jestem bardzo z niego dumny. 

Bardzo, bardzo. Chyba najlepsze koło jakie na razie zrobiłem 

Nie ukrywam, że jest to porjekt, który bardzo chciałbym zrobić dobrze :) 

Mieć taką perełkę. 

1. PAN-KARTON 2023-08-17 23:11:08

Karol trzymam kciuki ! Idziemy tą samą drogą. Życzę takich Twoich perełek jeszcze o wiele więcej !

Hmm... areograf to temat który jest dla mnie póki co odległy. Mam nawet jakiś, jakiś taki... ale jak to ugryźć to strach pomyśleć. Mam kompresor 50l. ale chyba za mocny. Reduktory i cała reszta droższa niż taki modelarski.

1. Karol1985 2023-08-20 14:54:08

Ale wiesz, jeśli chciałeś mieć czarne felgi, to to nie był problem, tylko trzeba było feldze przynajmniej lekki błysk dać. Żeby ona się fakturą od opony różniła.

Wojok
    Też myślałem nad tym rozwiązaniem, ale jak sobie internety pooglądałem to jednak taka zmiana jest dużo, dużo lepsza. 
    Aktualnie głowię się nad tylnymi "bliżniakami" bo rozwiązanie zaproponowane przez autora trochę mnie przeraża.

1. PAN-KARTON 2023-08-26 03:08:31

Fakt 5 Syren x 4 koła... to tyle że nie policzę tak szybko

1. Karol1985 2023-08-26 15:29:19

Fakt 5 Syren x 4 koła... to tyle że nie policzę tak szybko

PAN-KARTON

Dobrze, że nie mają w zestawie kół zapasowych bo byłoby jeszcze o 5 więcej :D 

1. Karol1985 2023-08-27 22:19:54

Co by tak cicho u mnie nie było.... 

Męczę koła.... Wstępnie przyłożyłem na sucho tylną oś. Teraz ze względu na powrót do pracy, będzie przerwa do przyszłej soboty. 

Może w miedzy czasie uda mi się koła pomalować, tak żeby wszystko za tydzień poskładać już do "całości" i zacząć ramę uzbrajać w detale. 

Dostałem info, że w innej wersji też występują kwiatki, również w pozostałych elementach ( ehhhmmmm ).

1. PAN-KARTON 2023-08-27 22:25:25

Tak samo i ja. Niby tydzień już po urlopie ale wiem że ten tydzień będzie na poważnie. Ale do soboty nie wytrzymam.

Ja na pożegnanie przynajmniej nową galerię dodałem . A Sławek ani jednej foteczki nie wrzucił .

1. PAN-KARTON 2023-08-30 20:43:33

Proszę zajrzyj do ogłoszeń na forum. Jest idea zrobienia czegoś fajnego. Post o nazwie „Ogłoszenie 2024 – plebiscyt - ruszenie pospolite 2024” opublikowany przez PAN KARTON. Zapraszam do komentowania i wypowiedzenia swojego zdania w tym temacie !

1. Karol1985 2023-09-06 21:24:04

Czoł(gi)em.

Z małym poślizgiem wrzucam po przymiarce ramę, belki i resory. 

Dodam tylko, że do kół chyba dorzucę jeszcze bieżnik bo z tylko z bocznym wyglądają średnio. Jako, że pomyślałem o tym za późno kombinuje teraz jak to zrobić, żeby ona dobrze wyglądała, ale już mam pewnien pomysł. Jako, że zostały mi jeszcze koła zapasowe do zrobienia to spróbuję na nich. Zobaczymy jak wydzie. 

Zacząłem też robić al'a silnik, jaki będzie wystawał pod ramą. Tu też jest sporo zabawy. Oklejka ( cz. nr.: 13 ) sprzęgła jest za krótka i autor projektu nie przewiduje zamknięcia tego elementu od góry ( gdzie będzie łącznie z ramą. Blok silnika to już pełna siatka prostopadłościanu. Miska olejowa znowu bez górnej oklejki. 

1. Szwagier 2023-09-06 22:41:58

Przydał by się ten bierznik, łyso wyglądają. Ciekawe jak go wykombinujesz. 

1. PAN-KARTON 2023-09-07 05:59:33

Zgadzam się z Dawidem, Wyglądają jak po milionie km.

A to przecież nowy piękny ciągnik będzie.

1. AndDi 2023-09-07 07:54:48

Jak dorobisz bieżnik, to będzie cacuś

1. Kikol77 2023-09-07 08:33:25

Fajny modelik sie szykuje :) 

z tym bierznikiem jestem przekonany że jak zrobisz jedno koło (zapasowe) i zobaczysz efekt to bedziesz na 300% przerabiał reszte :D

1. PAN-KARTON 2023-09-08 16:08:14

Ale w rzeczywistości jeżdżą na podobnym stanie bieżnika

Dziś stojąc na światłach, przypomniały mi się koła Karola.

1. goral71 2023-09-09 14:13:46

Jak narazie fajnie idzie , będę zaglądał do Ciebie jak ida postepy w pracy 

1. Karol1985 2023-09-09 18:46:12

Ale w rzeczywistości jeżdżą na podobnym stanie bieżnika

Dziś stojąc na światłach, przypomniały mi się koła Karola.

PAN-KARTON
    Świetny patent, ale nie skorzystam. W sumie pierwsze co pomyślałem.... Kurczę ten bieżnik jest namalowany, ale mówie sobie no nie może być, ale tak się przyjrzałem i faktycznie ten bieżnik "jak malowany" XD 
    Właśnie wróciłem z bieganinie po mieście i siadam do biurka. Luba w pracy, córka przed swoimi grami więc będzie można wziąć się za bieżniki. 

1. goral71 2023-09-09 19:40:08

Co by tak cicho u mnie nie było.... 

Męczę koła.... Wstępnie przyłożyłem na sucho tylną oś. Teraz ze względu na powrót do pracy, będzie przerwa do przyszłej soboty. 

Może w miedzy czasie uda mi się koła pomalować, tak żeby wszystko za tydzień poskładać już do "całości" i zacząć ramę uzbrajać w detale. 

Dostałem info, że w innej wersji też występują kwiatki, również w pozostałych elementach ( ehhhmmmm ).

Karol1985
    Ja jednak chyba pójdę dalej i wyjadę kołami z drukarki. Jeszcze troch muszę się pobawić z tym ale już prawie koniec.

Rezultaty 20 - 40 z 134 pozycji
Udostępnij temat: