[R] Star C-25 LOHR + Syrenki. Answer 1:25

1. PAN-KARTON 2024-12-03 09:34:48

Hmm, Piotrek ma dłuższą strzałkę niż szaman...

Ale szaman mocniej zagrzaną

Wojok

Podobno długość nie ma znaczenia

1. Wojok 2024-12-03 09:52:51

Hmm, Piotrek ma dłuższą strzałkę niż szaman...

Ale szaman mocniej zagrzaną

Wojok

Podobno długość nie ma znaczenia

PAN-KARTON

A temperatura ?

Chyba tak - zapał to jednak kluczowa sprawa

1. szaman 2024-12-03 10:05:47

wg mnie to im cieplejsza/ czerwona/ to wazniejsza!

1. PAN-KARTON 2024-12-03 10:16:08

wg mnie to im cieplejsza/ czerwona/ to wazniejsza!

szaman

No jak nie jak tak, moja taka żółta "chińska "

1. Karol1985 2024-12-03 20:20:35

Hej, 

Dziękuję za garść nowych infomracji jakie od Was dostałem. 

Co do wlotów powietrza to jeszcze nie kłopot bo od strony kierowy ten otwór mogę ładnie załatać. 

W temacie dolotu powietrza to widziałem to gdzieś jak przeglądałem internety i jest jeszcze szansa na zrobienie prowizorcznego dolotu.

Siodło jak bedę robił to postaram się o rączkę. 

Póki co z pracami wstrzymuje się do weekendu. Gorący okres u mnie w pracy. Paczki dla Mikiego same się nie spakują i polecą w świat :) ;) 

1. PAN-KARTON 2024-12-04 02:44:05

Póki co z pracami wstrzymuje się do weekendu. Gorący okres u mnie w pracy. Paczki dla Mikiego same się nie spakują i polecą w świat :) ;) 

Karol1985

A od czego są Świstaki ?

1. Wojok 2024-12-04 06:04:43

Karol1985

A od czego są Świstaki ?

PAN-KARTON

Od zawijania w sreberka. Tylko

1. Karol1985 2024-12-04 20:05:37

Dobra....

Świstaki siedzą i zawijają sreberka....

Chwila czasu i po trzech  przeszukaniach drugiej wycinanki w końcu znalazłem części siodła....

Dokonałem małych poprawek wykorzystując to co już mam z nowymi częściami 

1. PAN-KARTON 2024-12-04 21:23:13

I sam powiedz, nie lepiej to wygląda ? Super. Teraz to uciągnie te Syreny i nie zgubi naczepy

Jeszcze rączkę obiecałeś

1. haydee 2024-12-04 21:26:26

Szaman to ma dar przekonywania do poprawek. Mnie przy Electrze to wręcz szantażował jak nie poprawię zawieszenia . Ale tak naprawdę to jestem bardzo mu za to wdzięczny bo pewnie sam bym się nie zdecydował .

1. Karol1985 2024-12-04 22:48:16

Jeszcze rączkę obiecałeś

PAN-KARTON

Ale że taką.... 

Cud sie stał bo w między czasie podwozie Stara ropadło mi się na czynniki pierwsze.... 

Pierwszy raz tak mam

w każdym razie zebrałem je do całości i Star znowu stoi stabilnie 

1. PAN-KARTON 2024-12-04 23:24:53

Oprócz przybicia piąteczki, o take rączunie mi chodziło i na czarno !

1. szaman 2024-12-05 08:01:31

Karol, No i widzisz sam, że teraz to będzie prawdziwe siodło. Chwała Ci za to, że mnie posłuchałeś. Koledzy potwierdzili. Mnie to bardzo cieszy, bo wiem, że są tacy, którzy ignorują tego typu uwagi , a w tym przypadku to racja była po mojej stronie, a Ty posłuchałeś rady i za to Ci chwała. Będziesz miał bardziej prawdziwy model. Ja sobie nie wymyśliłem, tylko po prostu w USA miałem do czynienia nie raz z takimi ustrojstwami. To się zdarzało, że nie chciał się wypiąć i trzeba było ręcznie walczyć. Naprawiałem trucki i naczepy i temat znam dokładnie. Wrzucam jedną fotkę telefonu z 1 MPIX. jak kolega walczy z siodłem zimą na terminalu i w nocy...i mój samochód serwisowy. Miałem tam wszystko co potrzebne do naprawy w terenie.

Haydee się poskarżył, że go szantażowałem, ale teraz potwierdza ż tak trzeba było. Nie mogłem strawić tego za wysokiego podwozia. To psuło wygląd całego modelu.

1. Wojok 2024-12-05 12:19:01

Szaman, to shunter truck jest, a w nich elektryczna blokada w siodle jest ( uchwytu brak ), i chyba z tego powodu był taki problem ?

Cholewcia, jasne noce tam bywają No, chyba, że naprawa się przeciągnęła

1. szaman 2024-12-05 14:44:41

To miała być nocna fotka, ale dałem inną, stąd "jasne noce".... To ciągnik do trailerów jeden z 4 na bazie, i tutaj chodzi nie o rodzaj siodła tylko o pokazanie , że miałem z takimi do czynienia.../i blokowanie miał pneumatyczne, nie elektryczne...

Dorzucę jeszcze fotę z dolly/ dali/ to przyczepka do podpięcia drugiego trailera i fotkę "nieco zimową jako, że zima za pasem... Oby nie taka!

Karol. Zobacz sobie profil " ANDI",to zobaczysz który to Andrzej...klei Mrija 

1. Wojok 2024-12-05 15:03:49

.../i blokowanie miał pneumatyczne, nie elektryczne...

szaman

Ja się zatrzymałem na etapie guzika w kabinie

1. szaman 2024-12-05 18:10:11

Wszystko Gra. To też było na guzik!

1. Karol1985 2024-12-14 18:48:43

Cześć. 

Jakoś przed świętami mało czasu...

Coś tam dłubię. 

Skończyłem błotniki. Światła w standardzie bez żadnych udziwnień. Na początku wydawało mi się że będą za grube ramki, ale finalnie jest ok. 

Doszła rejestraca. Tu pobawiłem się w pogrubienie liter. Wyciąłem je z drugiego egzemplarza. Blachę trochę pogiąłem co by za idealna nie była. 

1. PAN-KARTON 2024-12-14 19:04:36

A co to za pierwszeństwo FB przed Naszymi kartonówkami Ja te foty widziałem już 3 dni temu

Blachy jak prawdziwe !

1. Karol1985 2024-12-29 20:53:00

Czas odgrzebać ralecję jeszcze przed nowym rokiem. 

Co do pierszeństwa wrzucania zdjęć.... jakoś z telefonu szybciej wrzucić mi zdjęcia na grupy fb. Natomiast prowadzenie rzetelenej relacji oczywiście jest ważniejsze. 

Podszedłem jeszcze raz do tematu dachu. Idealnie nie jest, ale już tak zostanie. Na plus tego wszystkiego składa się fakt, że dach i tak będzie się chował pod LOHR-ą. 

Temat też dość obszernie obadagałem z Piotrkiem i finalnie, żeby dach udało się złożyć z tego co oferuje wycinanka trzeba by go robić w powietrzu bez wręg. 

Poniżej mała porcja zdjęć jak mi się to udało zrobić. Póki co dach przyłożony do szoferki na sucho. 

Rezultaty 100 - 120 z 134 pozycji
Udostępnij temat: