KROKUS - LAUTELLO (1/96), czyli nieznany "Kopciuszek" wśród "Celebrytów" :)

1. AndDi 2023-11-21 15:41:27

Moja żona, jak już wiedziała o co chodzi, to powiedziała, że z tymi wystającymi belkami ten mały domek wygląda ciężkawo.

1. PAN-KARTON 2023-11-21 16:10:03

Nie będzie wystających belek. Wyciąłem, pokazałem dwóm osobom i nie mogły się dopatrzeć różnicy, ja też tylko dlatego widziałem, że wiedziałem.

AndDi

Coś mnie ominęło ? Andrzej wykasowałeś jakieś zdjęcia bo ja nie widzę żadnych wypuszczonych murłat. Czy tylko przymierzyłeś i stwierdziłeś co stwierdziłeś ?

A może dałeś za masywne murłata max 14x14cm czyli 1,6mm x 1,6. Jak przyładowałes tak jak krokwie to mogło wygladać ciężkawo.

1. AndDi 2023-11-21 16:15:35

Coś mnie ominęło ? Andrzej wykasowałeś jakieś zdjęcia bo ja nie widzę żadnych wypuszczonych murłat. Czy tylko przymierzyłeś i stwierdziłeś co stwierdziłeś ?
    PAN-KARTON

Nic nie wykasowałem. Popatrz na poprzedni zestaw 3 zdjęć, na drugiej fotce są położone murłaty (fajna nazwa), a na trzeciej nie ma. Jak nie widzisz, to tym bardziej dowodzi, że bez sensu je dawać.

1. PAN-KARTON 2023-11-21 16:29:20

Nic nie wykasowałem. Popatrz na poprzedni zestaw 3 zdjęć, na drugiej fotce są położone murłaty (fajna nazwa), a na trzeciej nie ma. Jak nie widzisz, to tym bardziej dowodzi, że bez sensu je dawać.

AndDi

Chyba nazwy elementów się nam rozjechały Nic nie widzę na tych fotach trzech.

Murłata kończy tak zwane ściany kolankowe, zasklepiają je czyli łatają... i dlatego murłata

1. AndDi 2023-11-21 16:45:35

Na to wygląda, że nie o tym rozmawialiśmy, no i trudno

Ale paskudny opis zrobiłeś na tym rysunku

1. PAN-KARTON 2023-11-21 16:48:06

Na to wygląda, że nie o tym rozmawialiśmy, no i trudno

Ale paskudny opis zrobiłeś na tym rysunku

AndDi

W 45 sekund ? piękny jak w tym czasie poprawiony po 2 minutach

1. AndDi 2023-11-21 16:48:38

Domek rybaka - Koniec (chyba)

Dodałem kalenice i wzmocniłem listwami krawędzie szczytowe dachu.

1. PAN-KARTON 2023-11-21 17:01:48

Domek rybaka - Koniec (chyba)

Dodałem kalenice i wzmocniłem listwami krawędzie szczytowe dachu.

AndDi

Dodaj murłaty bo te krokwie kończące połac dachu ( śliczne ) nie mogą wisieć w powietrzu. Zwornik pod kalenicą dodał uroku !!

Już ci odpuszczę podobny zabieg przy wykuszach z oknami dachowymi

1. AndDi 2023-11-21 17:23:17

Nie dodam, ona jest przybita do dachu, taka łata. To nie jest budynek na obronę pracy dyplomowej z budowlanki, taki mi się podoba i taki zostanie.

A Ty zacznij projektować wycinanki budowlane zgodnie ze sztuką budowlaną, wtedy będziesz usatysfakcjonowany.

1. PAN-KARTON 2023-11-21 17:37:47

Nie dodam, ona jest przybita do dachu, taka łata. To nie jest budynek na obronę pracy dyplomowej z budowlanki, taki mi się podoba i taki zostanie.

A Ty zacznij projektować wycinanki budowlane zgodnie ze sztuką budowlaną, wtedy będziesz usatysfakcjonowany.

AndDi

Chciałem pomóc w temacie na którym się znam. Jak ktoś przyklei do Spitfire'a koła od Tarpana to nie krytykuj czasem

Prędzej coś skleję ! Może domek rybaka ?

1. AndDi 2023-11-21 17:40:31

PAN-KARTON

O dobry pomysł i zrobisz wszystkie poprawki zgodnie ze sztuką budowlaną

1. PAN-KARTON 2023-11-21 17:46:23

PAN-KARTON

O dobry pomysł i zrobisz wszystkie poprawki zgodnie ze sztuką budowlaną

AndDi

W wolnej chwili... mówisz i masz:

Coś tam pewnie poprzerabiam ???

OOO ! doczytałem że ten domek to część większej układanki

1. PAN-KARTON 2023-11-21 18:46:04

Fajny temat na projekt zbiorowy. Wycinanki składają się głównie z dwóch arkuszy i kosztują z przesyłką 25-40zł. Wyzwanie dla minimum 10 -15 osób.

Na cześć prekursora nazwać można ten zamysł "Miato AndDiego" Każdy skleja co chce wybór jest spory. Jak będa trzy domki rybaka to co nie bylo takich wiosek i miast... ( ??? )

Zaraz zaraz a Stajni to juz ktos nie sklejał na forum ? No tak Karol1985 !!!

1. Wojok 2023-11-21 19:20:39

hmmmm to moze ja widze bo wiem :D Mi się bardziej podoba z  :)

Kikol77

Chyba mamy ten sam system w gadżetach, albo w głowach, bo ja też widzę różnicę, i mnie też się bardziej podoba z

A Ty AndDi uważaj, bo Pietrucha Ci tu jakiś sabotaż uskutecznia. Zamki jakoweś Ci tu zaczyna stawiać. Od nich tylko krok do bunkrów, i ani się obejrzysz, a pod Studziankami wylądujesz. Zresztą, chyba działania zakrojone na szeroką skalę planuje, bo jakiś projekt grupowy mu się pod deklem rodzi

1. PAN-KARTON 2023-11-21 19:51:42

Chyba mamy ten sam system w gadżetach, albo w głowach, bo ja też widzę różnicę, i mnie też się bardziej podoba z

A Ty AndDi uważaj, bo Pietrucha Ci tu jakiś sabotaż uskutecznia. Zamki jakoweś Ci tu zaczyna stawiać. Od nich tylko krok do bunkrów, i ani się obejrzysz, a pod Studziankami wylądujesz. Zresztą, chyba działania zakrojone na szeroką skalę planuje, bo jakiś projekt grupowy mu się pod deklem rodzi

Wojok

Od - jak by tego nie zrozumieć - SABOTAŻU - jestem daleki. Nie potrafię uskuteczniać zamieszania w relacjach między człowiekami... A może sprowokowanie Szanownej społeczności Modelarskiej do wspólnej zabawy jest tak odbierane ? Jak się robi coś razem a dodatkowo wspiera się takie działanie "jakąś wiedzą" to efekty mogą być zaskakujące ! Przecież tylko od Was zależy co z tego mojego zapału wyjdzie na koniec. Czy nie wspaniałym by było zebrać X modeli "nie ważne jak wykonanych" na jednym lotnisku, w jednym porcie, na jednej działce/polu, czy jakimś starciu historycznym ???

Taka jest idea 'PAN-cerny KONKURS 1944" ja to widzę, ale namówić Was.... czekam na dzień 1 XII 23r. może się podzieje ? Bunkrów to tam nie zdążyli wylać ale okopy były !

Pod deklem to jam mam tyle pomysłów że byście usiedli...

edit:

Wojok dałeś mi kolejny świetny pomysł ! Zatytułuje go "Wielkie Sprzątanie" i nikt nie będzie musiał dotykać "mietły" to będzie coś !

1. AndDi 2023-11-21 21:18:45

Może takie daleko idące wynurzenia, to w innym miejscu już poruszać.

1. SlawekH 2023-11-23 02:57:21

Taki niewielki domek rybaka, a relacja juz na 4 strony...  Wszyscy pewnie zapomnieli, ze mial byc tu statek xD. 
    Jak te wregi? GPM wymienil albo chociaz odpisal na maila? 

1. PAN-KARTON 2023-11-23 07:47:05

Taki niewielki domek rybaka, a relacja juz na 4 strony...  Wszyscy pewnie zapomnieli, ze mial byc tu statek xD. 
    Jak te wregi? GPM wymienil albo chociaz odpisal na maila? 

SlawekH

Ja nie zapomniałem ale o AndDim zapomnieli chyba z tymi wręgami

1. AndDi 2023-11-23 08:13:36

To jest bardzo ważny domek, tam się urodził szyper "Kopciuszka" .

Na maila GPM odpowiedział w poprzedni czwartek, że w ten poniedziałek co minął wysyła. Czekam do piątku i znowu krzyk podnoszę .

1. Kikol77 2023-11-23 09:17:09

AndDi szacun za cierpliwość ja już bym pewnie zrobił swoje 

Rezultaty 60 - 80 z 247 pozycji
Udostępnij temat: