PKP Dworzec Kolejowy Pabianice - 1:87

1. gregor97 2025-02-10 10:21:13

czy Wam jest gorzej? co tu się dzieje? 

z relacji sklejania, zrobiła się pyskówka i chlew, bo ten to a tamten, tamto i nie, bo tak 

niby dorośli a zachowują się jak nastolatki z przełomu lat '90/'00, co to im rodzice neostradę zafundowali 

Pan Karton, dawaj pan galerię dworca! 

1. Pashal 2025-02-10 11:09:28

czy Wam jest gorzej? co tu się dzieje? 

z relacji sklejania, zrobiła się pyskówka i chlew, bo ten to a tamten, tamto i nie, bo tak 

niby dorośli a zachowują się jak nastolatki z przełomu lat '90/'00, co to im rodzice neostradę zafundowali 

Pan Karton, dawaj pan galerię dworca! 

gregor97

Komu tu jest gorzej kolego - no chyba twoim kolegom, którzy nagle po moich wpisach dostali schizy jakiejś na moim punkcie. 

Ja tylko do momentu pobudzenia się twoich kolegów napisałem kilka tekstów dotyczących sklejanych modeli i nic więcej - no chyba po to też jest to forum , czy nie ?

To może ciebie poproszę , abyś wskazał jakiś mój wpis dotyczący tu w relacjach sklejanych modeli, który jest czymś nie wiem - nagannym, głupim, czy co tam komu przyjdzie do głowy, a który powoduje, że nie  mam prawa się wypowiadać.  

Bezpardonowy atak twoich kolegów na mnie jest niesamowicie żałosny i żenujący i nie ma żadnych podstaw , aby tak się zachowywać, ale może i dobrze - mam nadzieję, że są tu na forum również ludzie rozsądni, którzy widzą kto tu robi jak to nazywasz "chlew".

1. gregor97 2025-02-10 11:40:48

a kto to są "moi koledzy"?  równie dobrze, są to koledzy koleżanek albo innych kolegów 

troszkę stonuj kolego, bo to nie ja ten chlew tu zrobiłem i to nie ja wchodziłem ad personam z urażoną dumą(?) 

ktoś zaczął tą całą zaczepkę - nie wiem kto -  i teraz głupio napisać - ok, pas, walniemy se po piwku/wódeczce/winku/herbatce/kawce i jest spoko, szanujmy się! tyle...

najgorzej widzę, jest się przyznać, jeden z drugim - sorki, troszkę mnie poniosło ale nie, lepiej brnąć, bo moja duma jest najważniejsza i to moje musi być na górze 

jak dzieci...

1. SlawekH 2025-02-10 13:41:06

Mnie to zawsze ta pozycja w regulaminie dziwila i zastanawiala: "Organizatorzy ZASTRZEGAJĄ sobie możliwość nieprzyjęcia do oceny modeli od osób powszechnie uważanych w kręgach modelarskich za awanturników!", ale juz wszystko rozumiem .

1. Pashal 2025-02-10 13:54:14

a kto to są "moi koledzy"?  równie dobrze, są to koledzy koleżanek albo innych kolegów 

troszkę stonuj kolego, bo to nie ja ten chlew tu zrobiłem i to nie ja wchodziłem ad personam z urażoną dumą(?) 

ktoś zaczął tą całą zaczepkę - nie wiem kto -  i teraz głupio napisać - ok, pas, walniemy se po piwku/wódeczce/winku/herbatce/kawce i jest spoko, szanujmy się! tyle...

najgorzej widzę, jest się przyznać, jeden z drugim - sorki, troszkę mnie poniosło ale nie, lepiej brnąć, bo moja duma jest najważniejsza i to moje musi być na górze 

jak dzieci...

gregor97

Co ja niby mam stonować  - jak nie wiesz kto, jak to nazywasz "zrobił chlew i zaczął zaczepkę" to po co zabierasz głos ?

Zabierasz głos, a kompletnie nie ogarniasz kolejności wypowiedzi - piszesz o szanowaniu, a sam wstawiasz banialuki o wchodzeniu ad personam z urażoną dumą.

Sprawdź moje wpisy według kolejności i dopiero wtedy obarczaj winą - winowajców i tych, którzy zaczęli ten "chlew" , ale na pewno nie byłem to ja i widzi to chyba każdy normalny człowiek, który rozumie co czyta .

1. Pashal 2025-02-10 14:00:38

Mnie to zawsze ta pozycja w regulaminie dziwila i zastanawiala: "Organizatorzy ZASTRZEGAJĄ sobie możliwość nieprzyjęcia do oceny modeli od osób powszechnie uważanych w kręgach modelarskich za awanturników!", ale juz wszystko rozumiem .

SlawekH

Dobra to ja zacznę teraz wypisywać takie teksty lub podobne pod twoim adresem jakimi mnie tu poczęstowano, a jak zaczniesz się bronić i prostować to natychmiast napiszę , że się awanturujesz - brawo Sławomirze takich ludzi nam na forum  potrzeba .

1. gregor97 2025-02-10 15:27:32

jak dzieci...

gregor97

Co ja niby mam stonować  - jak nie wiesz kto, jak to nazywasz "zrobił chlew i zaczął zaczepkę" to po co zabierasz głos ?

Zabierasz głos, a kompletnie nie ogarniasz kolejności wypowiedzi - piszesz o szanowaniu, a sam wstawiasz banialuki o wchodzeniu ad personam z urażoną dumą.

Sprawdź moje wpisy według kolejności i dopiero wtedy obarczaj winą - winowajców i tych, którzy zaczęli ten "chlew" , ale na pewno nie byłem to ja i widzi to chyba każdy normalny człowiek, który rozumie co czyta .

Pashal

okej...

to może zacznę jak kolega - a co to? nie mogę pisać na forum? zakaz jakiś jest w wyrażaniu swojej opinii?  człowieniu, zluzuj gumkę w majtach, bo przeginasz 

zjawiasz się na forum w grudniu, wpadasz do czyjegoś wątku i tak, to Ty zacząłeś robić chlew o... mistela 

zachowujesz się jak u siebie, na swoim podwórku, bez poszanowania kogokolwiek, bo wiesz wszystko najlepiej i najstarszy stażem jesteś, bo 50 lat "robisz" modele, tylko nikt nic o nich nie wie i nie widział, pod jakąkolwiek postacią 

wisi mi obarczaniem "winą" kogokolwiek, bo to nie jest ważne, ważne jest "podanie" sobie graby, bo nic się nie stało a Ty robisz dramę i aferę uj wie za co i z czego 

to Ty chyba nie ogarniasz gdzie jesteś i co robisz...

dla mnie EOT, bo widzę, że żyłka napięta i nie ma sensu dalsza "polemika" z interlokutorem, co już napisał kilka tomików poezji własnej 

1. SlawekH 2025-02-10 16:44:54

...brawo Sławomirze takich ludzi nam na forum  potrzeba .

Pashal

No i o to chodzi, i to mi sie podoba . W koncu ktos to mi napisal 

1. Pashal 2025-02-10 23:27:01

1. PAN-KARTON 2025-02-10 23:53:45

Tak naprawdę wczoraj zapadła ostateczna decyzja. Dworzec będzie poddany przebudowie w dolnej części zestawu.

Jestem na etapie projektów i ustalania zmian które zgodnie ze zdaniem większości z Was kochani muszą być wprowadzone.

Szczęście że to nie przełom września i października bo bym miał na te zmiany 5 minut. A tak będzie dłubane, oczywiście z uaktualnianiem relacji do połowy marca.

Między czasie powrócę do drugiej mojej budowy i klepania blach w Toyocie.

Jeśli ktoś ma ochotę, proszę o potwierdzenie krytycznych osądów na temat podstawki pod - "PKP Dworzec Kolejowy Pabianice"

1. Szwagier 2025-02-11 07:05:26

Pan-Karton potwierdzam twoje krytyczne zdania. Bardzo dobrze że postanowiłeś przerobić tą konstrukcje. Nie śledziłem wątku,  ale ostatnio zobaczyłem efekt końcowy i powiem że dziwnie to wygląda.  Pierwsze skojarzenie, to wygląda jak latarnia morska. 

1. PAN-KARTON 2025-02-11 07:09:08

Pierwsze skojarzenie, to wygląda jak latarnia morska. 

Szwagier

Dzięki za opinię !

Chyba zacznę zapisywać skojarzenia jakie macie co do mojej konstrukcji. Latarnia morska - czyli semafor dla pływających pociągów - dobre !

1. Sebastian01 2025-02-11 08:08:04

No to i ja zwyczajowe "3 grosze" wrzucę.

Obydwa modele świetne. Tyle, że lepiej im osobno :)

1. gregor97 2025-02-11 08:27:06

popieram!

osobno trafo i dworzec będzie git! 

1. AndDi 2025-02-11 08:29:33

Nie no zostaw, będziesz szokował na Konkursach i będzie niezła polewka

1. SlawekH 2025-02-11 08:31:02

Ja rowniez zgadzam sie z przedmowcami . Poza tym w dalszym ciagu domagam sie galerii wiezy cisnien 

1. Wojok 2025-02-11 08:50:55

Ja rowniez zgadzam sie z przedmowcami . Poza tym w dalszym ciagu domagam sie galerii wiezy cisnien 

SlawekH

I po co wspominałeś o wieży ciśnień ? Teraz to dopiero składaka skleci

1. PAN-KARTON 2025-02-11 09:09:39

I po co wspominałeś o wieży ciśnień ? Teraz to dopiero składaka skleci

Wojok

Dzięki Panowie za utwierdzenie, nie mylić z zatwardzeniem...

Specjalnie dla Wojoka - sklecenie miesiąca :

A projekt nowej odsłony powstaje szybko i idzie jak po maśle ( drogo ) dopinam szczegóły i maksymalnie upraszczam ten tego.

1. PAN-KARTON 2025-02-11 09:20:13

Poza tym w dalszym ciagu domagam sie galerii wiezy cisnien 

SlawekH

Sławek a ja spać nie mogę i czuje na tyłku twoje usilne prośby. Będzie galeria ! Muszę o pomoc prosić syna. A zgranie się na jeden czas i to za dnia mało realne.

Rezultaty 660 - 680 z 738 pozycji
Udostępnij temat: