PKP Dworzec Kolejowy Pabianice - 1:87

1. PAN-KARTON 2025-02-06 14:37:49

Umiecie sklejać to sklejajcie.

Nie umiecie konstruktywnie lub na poziomie krytykować to sobie darujcie. Bo mój model świadczy o moim poziomie sklejania. Wasze docinki i kpiny mi krzywdy nie robią a raczej świadczą o komentującym.

Dodam że, to czyta nie tylko Nasza paczka ~30 osób. Dajecie podstawy do oceniania Was samych, a to jest forum modelarskie a nie autobiograficzne.

Ja akurat jestem bardzo zadowolony ze zdobytych w życiu tytułów naukowych, i się ich w żaden sposób nie wstydzę.

GRATULACJE !!! kunszt osobowości na wysoki poziomie !!! Miłej, dalszej zabawy.

1. tulipan740i 2025-02-06 15:28:05

Dobra, ja już nic nie piszę bo wyczuwam focha. 

1. PAN-KARTON 2025-02-06 15:40:38

Dobra, ja już nic nie piszę bo wyczuwam focha. 

tulipan740i

Zła interpretacja wolności słowa.

Zrobię mamie na złość i odmrożę sobie uszy. Ja bym jednak próbował poprawić swój wizerunek zmieniając styl pisania publicznego...

1. PAN-KARTON 2025-02-06 15:47:51

Model Dworca PKP Pabianice skończony. 

Debiut na Kartonowej Syrence 25 pojutrze. Galeria ??? zimno. Nie mam czym robić fotek, pozabierali mi wszystko Wieczorem kilka zdjęć z tego co jest tym co mam.

1. PAN-KARTON 2025-02-06 16:23:27

Dziękuję że TU byliście i mimo wiatru w oczy, otwarte miałem do końca wraz z umysłem.

To tradycyjnie za udział wzięli : ( według wpisów ), a tylko jednemu się dostało

Wojok

FSO

Limaks

tulipan740i

GTiStyle

mirkuch

AndDi

jagdtiger2

Kikol77

Karol1985

SlawekH

haydee

KARTOM

pawelelka77

Wasia

aragorn001

Manio89

Sebastian01

rogergk

Pashal

1. mirkuch 2025-02-06 17:25:49

Oo to super, czekam na zdjęcia Ja mam nadzieję, że wybiorę się w końcu w tym roku na jakiś konkurs, tylko pewnie w drugiej połowie to fajnie byłoby zobaczyć na żywo (i model i Modelarza)

1. Limaks 2025-02-06 20:26:36

No dawaj dawaj.. bo ciekawosc daje o sobie znać.

Fajnie by było jakby był jakiś link do filmiku na którym całość się obraca.. no ale.. 

Zdjęcia muszą wystarczyc

1. FSO 2025-02-06 21:17:08

Albo Piotrek zamieść na razie zdjęcia z Syrenki, a potem całą galerię jak zrobisz profesjonalną.

A i gratulacje z powodu ukończenia!

1. PAN-KARTON 2025-02-06 21:32:33

Wrzucam kilka poglądowych fotek, nie mam w domu dobrego aparatu.

Link do filmiku udało się wrzucić na YT, ( sorry za bałagan na około )

https://youtu.be/0Gx3CiZufOQ

Jak zrobić prędkość na TY 0,25 to mniej więcej tak się będzie obracało do pokazów.

1. mirkuch 2025-02-06 21:42:36

Co tu dużo pisać, dla mnie pięknie wyszło! Super będzie to zobaczyć kiedyśna żywo.

1. Pashal 2025-02-06 21:56:59

Całość, powtórzę całość wygląda mocno dziwnie, groteskowo. Taki budowlany Mistel.

1. Limaks 2025-02-06 22:10:59

Bez wątpienia jest to mega oryginalna forma prezentacji. Jeszcze czegoś takiego to nie widziałem. Na pewno przykuje uwagę na niejednej wystawie.

Jakby tak przyczepił łopaty Śmigiel to by mogła lewitować w powietrzu jak smiglowiec

Ładnie to wszystko ubrałeś w szczegóły. Jak silnik zwolni tempo to będzie miodzik. 

P.S. Pokazałem dworzec na YouTube i na fotkach mojej córci. Powiedziała że to domek Baby Jagi na kurzej stopce.. tylko że ten się obraca

Na nic było tłumaczenie, że to dworzec PKP.

Piter gratulacje za ukończenie tego ambitnego projektu. Za jakiś  zas mam nadzieję zobaczę go osobiście. 

1. pawelelka77 2025-02-06 22:13:44

Ogrom włożonej pracy....I jest! Piotrek, wyszło super, choć nie mogę dojrzeć, czy rozkład jazdy PKP jest aktualny.

Ma nadzieję, źe będę miał okazję obejrzeć go na żywo. Jako miłośnik "fotografii modelarskiej" ( jeśli można to tak nazwać) nie jestem zwolennikiem obrotowych prezentacji. Jak dla mnie taka fajna dioramama obroni się sama, bez dodatkowego efektu "karuzeli". Oczywiście, to tylko moje odczucie. Do fotografowania można zawsze "karuzelę" zatrzymać...

Gratki, Piotrek! 

1. PAN-KARTON 2025-02-07 00:03:37

Dzięki wszystkim za opinie, warto jest budować bo na koniec zawsze się można czegoś ciekawego dowiedzieć

Najdłużej mi zajęło rozkminianie porównania Pashal'a - "budowlany Mistel" - literówka czy co ? Z niemieckiego to Jemioła. Ale poszedłem po modelarsku i znalazłem samolot Mistel. I porównanie nabrało znaczenia. Coś w tym jest. Jeden na drugim - trafnie.

Kamil, za dużo czytasz małej przed snem   i nie bierz córci na wystawy bo jeszcze mi pogryzie ten domek z piernika

Mirku w sobotę na Syrence, W Marcu Nowy Tomyśl... nie będę przepisywał kalendarza, mnie samego to przeraża

Pawle jeden telefon i zatrzyma się tanc-budę do zdjęć pod dowolnym kątem. Pomożesz odsunąć skrzynie z piachem i pstryk.

1. Wojok 2025-02-07 01:09:48

Hmm, puki co, to ja to widzę jak córka Limaksa

Trzeba się będzie przyzwyczaić

1. PAN-KARTON 2025-02-07 06:29:29

Fakt jest taki że dzieci patrzą i mówią to co widzą używając najprostszych porównań. Domek baby Jagi (?) na pewno kolejna stacja tym razem kolejowa na mojej drodze z kartonu.

"Wiele głupot narobiłam, ale co się będę przejmować tym, co nieodwracalne? "
    -Danuta Szaflarska ( 1915- 2017)

Na tym polega szczęśliwe i beztroskie życie, a ja staram się je tak właśnie przeżywać. Krzywdy nikomu nie robię, nie da rady zrobić niczego co będzie idealne dla każdego.
    "Pałac Barokowy" - na koniec też będzie nie małym zaskoczeniem i kolejny raz zmierzyć się będę pewnie musiał z kontrowersjami które się pojawią.
    Pytanie czy bardziej zaskakuje Was czy siebie samego ? Tak to sobie projektuje...

1. AndDi 2025-02-07 08:24:29

Kupę pracy, doskonałej pracy, i powstała świetna budowla. Chyba jednak wolałbym się pochylać niż oglądać go na tej wieży, ale może zmienię zdanie jak zobaczę na żywo

1. Kikol77 2025-02-07 08:38:29

WOW Dworzeć pierwsza klasa, podświetlanie wygląda super ilość dodatków fajnie wyważona - nie za dużo nie za mało.

Słup/rozdzielnia zwał jak zwał klasa wygląda jak prawdziwa z cegieł :) Jak bedę robił remont w chacie i bedę potrzebował oldshoolową ściane z cegły to cię zaproszę połaczymy przyjemne z pozytecznym 

Co do prezentacji:

Troszke za szybko to się obraca - ale pewnie nie ma tam regulacji zadnej więc nic nie poradzisz, a fajnie by było mieć chwilkę żeby podejrzeć te super detale w srodku :)

Pamietaj zeby zrobić fotoksiążke z budowy to fajna pamiatka ale też inni modelarze chętnie oglądaja jak takie cacko powstało :D

Co do koncepcji to może pomyśl po pierwszych nagrodach na Syrence :D Czy jednak nie rozdzielić tych modeli i zrobić dwóch osobnych tematów  

Ja bym zrobił model obrotowy rozdzielni tylko musisz dorobić dach, a osobno model dworca na stojaku który by trzymał fotoksiążkę z budowy i miał jakiś mechanizm ręcznego obracania modelu 

1. Pashal 2025-02-07 09:40:17

No cóż wydawało mi się, że nazwa Mistel wśród modelarzy kartonowych nie wymaga tłumaczenia... myliłem się.

1. Kikol77 2025-02-07 10:00:06

Myśle ze samolociaże wiedzą o co chodzi ale czy reszta :D

No chyba ze masz na myśli cos innego - wtedy ja tez potrzebuje wyjaśnienia :D

Rezultaty 600 - 620 z 738 pozycji
Udostępnij temat: