PKP Dworzec Kolejowy Pabianice - 1:87

1. AndDi 2024-12-28 10:44:54

Do roboty

AndDi

1. PAN-KARTON 2024-12-28 10:54:43

Dobrze,  że nie stawiasz Barbakanu albo nie daj Bóg zamku w Malborku..

pawelelka77

Dzięki Pawle.

Malbork powiadasz (?) jak pamiętam poszło tam cirka 4,500 000 cegieł. To może mur Chiński postawimy ?

1. PAN-KARTON 2024-12-28 11:16:12

Do roboty

AndDi

Niech szaleje korozja

1. PAN-KARTON 2024-12-29 20:09:26

Dziś mały detal ale cieszy. W skali ~ 1:20 to już nie ma na szybko. Tu grają rolę naprawdę szczegóły. Pewnie zabiorę się za okno i wykończenie drzwi do zasilania.

1. mirkuch 2024-12-29 20:13:00

WOW, że tak zacytuje "jak ty mnie zaimponowałeś w tej chwili" rewelacja z tym murowaniem

1. PAN-KARTON 2024-12-29 20:30:52

WOW, że tak zacytuje "jak ty mnie zaimponowałeś w tej chwili" rewelacja z tym murowaniem

mirkuch

Dzięki Mirku Szczerze, to sam sobie zaimponowałem

1. AndDi 2024-12-30 07:54:30

Super to wygląda

A powiedz mi Piotrze, po co wycinałeś tę dziurę pod żaluzję?

1. PAN-KARTON 2024-12-30 08:03:18

Super to wygląda

A powiedz mi Piotrze, po co wycinałeś tę dziurę pod żaluzję?

AndDi

Pewnie wieczorem skończę ten "walec". To wrzucę fotki. Jak sugeruje napis na żaluzji za drzwiami jest wysokie napięcie. Całe 6V-4xAA. Baterie zasilają dworzec - to taka próba wykorzystania pomysłu ze stacją trafo, która nie znalazła miejsca.

1. AndDi 2024-12-30 09:51:25

Jeżeli przez tę dziurę będziesz wymieniał baterię, to rozumi po co. Ale jeżeli żaluzje nie są zdejmowane, to dziura była niepotrzebnie wycinana.

O tak myśl mi wyszła

1. PAN-KARTON 2024-12-30 12:07:55

Jeżeli przez tę dziurę będziesz wymieniał baterię, to rozumi po co. Ale jeżeli żaluzje nie są zdejmowane, to dziura była niepotrzebnie wycinana.

O tak myśl mi wyszła

AndDi

Drzwi z żaluzją może nie będą się otwierały na zawiasach ale zdejmowalne już są. Na tak zwaną pasówkę

1. PAN-KARTON 2024-12-30 22:31:50

W moim walcu zrobione wszystko oprócz 2 rzeczy. Mocowania które będzie spinało górę z dołem i nie wiem co zrobić z oknem a raczej z jego przeziernością ?

Albo zakleić czymś matowym albo wkleić coś na ściance za szybką.

Może zdjęcia z gołymi babami ?

Wyjaśniło się dlaczego żaluzja musiała być demontowalna.

1. Manio89 2024-12-30 23:39:03

Panie Piotrku jakie jest napięcie w tych trafo bo PGE może zapukać.

1. PAN-KARTON 2024-12-31 08:23:14

Panie Piotrku jakie jest napięcie w tych trafo bo PGE może zapukać.

Manio89

Wysokie ! - stoi napisane Niech puka nie biorę i ich linii

1. AndDi 2024-12-31 09:09:30

Myślałem, że bateria od góry będzie wymieniana

Zrób szyby mrożone, albo kiosk ruchu

1. PAN-KARTON 2024-12-31 11:23:53

Myślałem, że bateria od góry będzie wymieniana

Zrób szyby mrożone, albo kiosk ruchu

AndDi

Jak się nie spodoba to co mam zamiar tam wsadzić to mrożone. Kiosk - haha - Pani kioskarka by miała włosy postawione na stałe bez trwałej

Za oknem będzie widać taki widok :

1. AndDi 2024-12-31 11:41:01

PAN-KARTON

Powiem Ci, że też myślałem o czymś takim, ale odrzuciłem, bo raczej wątpię żeby takie nagie przewody były za szybą nawet pancerną. Znalazłem coś takiego jak poniżej, ale po przemyśleniu (tak jak napisałem powyżej) zrezygnowałem z tego pomysłu. Też przemyśl.

1. PAN-KARTON 2024-12-31 13:10:52

PAN-KARTON

Powiem Ci, że też myślałem o czymś takim, ale odrzuciłem, bo raczej wątpię żeby takie nagie przewody były za szybą nawet pancerną. Znalazłem coś takiego jak poniżej, ale po przemyśleniu (tak jak napisałem powyżej) zrezygnowałem z tego pomysłu. Też przemyśl.

AndDi

Moim zdaniem powinno być tematyczne. Tak jak sobie "wytłumaczyłem" model jest wyżej.

Twoje zdjęcie to rozdzielnica, montowana w zasadzie "racja" nie na przeciwko okna a głównie w ścianach lub szafach Moje zdjęcie to przyłącze w prawdziwych rozdzielnicach starego typu tak to "prawie wyglądało" Dziś tam więcej akcesoriów osłonowych niż samych istotnych kabli.  To u mnie to i tak fikcja, więc nie przykładał bym do tego uwagi, aż tak
    tak to wygląda w realu: Szału ni ma widać że coś się zmieniło jednak w podejściu

1. AndDi 2024-12-31 13:31:38

Piotrek, tu nie chodzi o stare czy nowe przyłącza, ale o to, że nagie kable i styki są tuż za szybą. Frajda dla wandali i "ludzi" co się chcą "wykazać" przed innymi. Dlatego z pewnością nie zamieszczono by w ten sposób instalacji. Dbasz o różne pierdółki, aby były zgodne z rzeczywistością, a tu chcesz odwalić taka kaszanę. To Twój model, ja wypowiedziałem swoje zdanie i rób jak chcesz, ale dla mnie będzie to wyglądało badziewiasto i śmiesznie, tym bardziej porównując do tak realistycznie wykonanego dworca.

1. PAN-KARTON 2024-12-31 14:29:02

Piotrek, tu nie chodzi o stare czy nowe przyłącza, ale o to, że nagie kable i styki są tuż za szybą. Frajda dla wandali i "ludzi" co się chcą "wykazać" przed innymi. Dlatego z pewnością nie zamieszczono by w ten sposób instalacji. Dbasz o różne pierdółki, aby były zgodne z rzeczywistością, a tu chcesz odwalić taka kaszanę. To Twój model, ja wypowiedziałem swoje zdanie i rób jak chcesz, ale dla mnie będzie to wyglądało badziewiasto i śmiesznie, tym bardziej porównując do tak realistycznie wykonanego dworca.

AndDi

Ok masz racje, trzeba się trzymać zasad i wytycznych. Mroźna szyba !

Jednego nie wzięliśmy pod uwagę obaj. Jak się to poskłada to w środku jest ciemno jak w [...] i tyleż samo co w niej [...] widać

1. AndDi 2024-12-31 14:49:49

E tam, są tacy (patrz ja) co by się dopatrzyli .

A są przecież i inni co lubią do [....] zaglądać

Rezultaty 540 - 560 z 738 pozycji
Udostępnij temat: