PKP Dworzec Kolejowy Pabianice - 1:87
-
Jakoś się rok zakończyło to i trzeba zacząć.
Przez ostatnie 4 sekundy nic się na macie specjalnie nie wydarzyło.
Ale miło powitać w nowym 2025 kolegów z kartonówek. A wiecie że w minionym roku udało mi się poznać Was osobiście 24 osoby !!! - przypadek (?)
Mam nadzieję że w tym 2025r. równie owocne będą Nasze spotkania.
r.
-
Jakoś się rok zakończyło to i trzeba zacząć.
Przez ostatnie 4 sekundy nic się na macie specjalnie nie wydarzyło.
Ale miło powitać w nowym 2025 kolegów z kartonówek. A wiecie że w minionym roku udało mi się poznać Was osobiście 24 osoby !!! - przypadek (?)
Mam nadzieję że w tym 2025r. równie owocne będą Nasze spotkania.
r.
-
Sorry Piotrek, [...]
P.S. Bardzo celny strzał z tą datą i godziną 23:59:59
Sorry Andrzeju to już za daleko poszło żeby coś zmieniać, jeśli chodzi o koncepcję. PLASTIK ! - fu - mi też się nie podoba. Próbowałem nawet pozyskać same szyny a podkłady dorobić z kartonu ale to po zgrzewane jest zatopione i taka próba mogła by pogiąć to w niekontrolowany sposób. Trudno
Pierwszy ruch to czarny matowy podkład
Drugi to popacianie tego na podobieństwo drewna
Trzeci ruch, ukamienuje to "tworzywo sztuczne" obficie
Czwarty ruch zablokowany ! nie wywalę tego
Piąty - wykonać i zapomnieć
Moje wytłumaczenie : Wszystko poniżej kostki brukowej pod dworcem to podstawka i nie jest częścią modelu. Baterii z prądem też sam nie zrobię
P.S. , no :) udało się. Tym bardziej że przy okazji o tej godzinie w taki dzień robiłem sporo innych rzeczy.
Żeby nie było tekst miałem przygotowany wcześniej. Została kwestia kliknięcia o tej specyficznej sekundzie
potem kliknąłem drugi raz i na spokojnie dopisałem wieści z nowego 2025 roku
-
Sorry Piotrek, [...]
P.S. Bardzo celny strzał z tą datą i godziną 23:59:59
Sorry Andrzeju to już za daleko poszło żeby coś zmieniać, jeśli chodzi o koncepcję. PLASTIK ! - fu - mi też się nie podoba. Próbowałem nawet pozyskać same szyny a podkłady dorobić z kartonu ale to po zgrzewane jest zatopione i taka próba mogła by pogiąć to w niekontrolowany sposób. Trudno
Pierwszy ruch to czarny matowy podkład
Drugi to popacianie tego na podobieństwo drewna
Trzeci ruch, ukamienuje to "tworzywo sztuczne" obficie
Czwarty ruch zablokowany ! nie wywalę tego
Piąty - wykonać i zapomnieć
Moje wytłumaczenie : Wszystko poniżej kostki brukowej pod dworcem to podstawka i nie jest częścią modelu. Baterii z prądem też sam nie zrobię
P.S. , no :) udało się. Tym bardziej że przy okazji o tej godzinie w taki dzień robiłem sporo innych rzeczy.
Żeby nie było tekst miałem przygotowany wcześniej. Została kwestia kliknięcia o tej specyficznej sekundzie
potem kliknąłem drugi raz i na spokojnie dopisałem wieści z nowego 2025 roku
-
Jeśli chodzi o te kamyki pod tory, to jest mnóstwo podsypek dedykowanych do skali 1/87 i pasują idealnie do torowiska. Widziałem mnóstwo makiet kolejowych i takie tory których ty użyłeś nie wyglądają na nich plastikowo, tylko trzeba je ucharakteryzować odpowiednio. Modelarze kolejowi wykorzystują rozmaite materiały, w tym kartonowe budynki itp i z powodzeniem łączą to w całość.
-
Jeśli chodzi o te kamyki pod tory, to jest mnóstwo podsypek dedykowanych do skali 1/87 i pasują idealnie do torowiska. Widziałem mnóstwo makiet kolejowych i takie tory których ty użyłeś nie wyglądają na nich plastikowo, tylko trzeba je ucharakteryzować odpowiednio. Modelarze kolejowi wykorzystują rozmaite materiały, w tym kartonowe budynki itp i z powodzeniem łączą to w całość.
No to na koniec roku dworzec dostał tor wzdłuż peronu 1. Będzie on nieco schowany ale symbolicznie...
Obsypie się kamykiem trochę przybrudzi i może śmigać Pierdolino 350km/h
To chyba ostatni wpis w tym roku ?
Może się uda w ostatnią sekundę wycelować roku 2024 ???