Ikarus 260/AngrafModel/1:25

1. PAN-KARTON 2025-02-23 11:20:48

No dobra trafiłem na takiego IKARUSIKA po renowacji. Paweł wspominał coś o zasłonce. 
    I jaki wybór ? to są uroki PRL'u. Wieszało się co było, a nie żeby pasowało koncepcyjnie do całości... klamkę usprawiedliwiam, bo to był niezły "dom wariatów"

Brawa dla Pawła za brak uszczelki w lufciku podawczym, brakuje jedynie zaślepki na wkładkę zamka drzwi.

Wspólnie damy radę

1. FSO 2025-02-23 11:34:15

Zobaczycie, że ten Ikarus w odpowiedniej aranżacji będzie trudny do odróżnienia od prawdziwego. Nie wiem jak Paweł to robi, ale chciałbym kiedyś taki poziom osiągnąć.

Piotrek: Ikarus z firankami PKP. Nie ma nic piękniejszego na świecie:) Teraz widziałem już wszystko.

1. PAN-KARTON 2025-02-23 11:43:22

Teraz widziałem już wszystko.

FSO

Takie stwierdzenie nie pasowało do tamtych czasów

1. pawelelka77 2025-02-23 11:59:54

Faktycznie wieszało się wszystko, co akurat kierowca zorganizował domowym sumptem. Fragment starej zasłony, czy kotary. Szczęśliwcy, którzy mieli oryginalne pkp czy pks...

1. PAN-KARTON 2025-02-23 12:25:41

Szczęśliwcy, którzy mieli oryginalne pkp czy pks...

pawelelka77

Paweł a może zostać Szczęśliwcem ? Jak byś chciał w innej kolorystyce to pisz 2 minuty i dostajesz dowolną grafikę na zasłonkę. Moja propozycja to oczywiście radosna twórczość :)

1. pawelelka77 2025-02-23 12:37:58

Dzięki Piotrek! Ja jednak pozostanę przy sprawdzonej koncepcji. Krępa daje całkiem niezły efekt... ale ...

Napis IKARUS masz w postaci mapy bitowej czy krzywych w Corelu? Jeśli krzywe, to przygarnę....

1. PAN-KARTON 2025-02-23 13:11:47

poszło

1. pawelelka77 2025-02-23 17:45:20

Dzięki Piotrek!

Mój plik z logiem w postaci krzywych gdzieś zaginął. W zasadzie już miałem postanowione, że muszę go machnąć raz jeszcze....A tu proszę...

I tak, zgodnie z planem przygotowałem sobie wstępnie podsufitkę do Ikarusa. Mogę zatem zabrać się teraz za wnętrze pojazdu...

1. PAN-KARTON 2025-02-23 17:59:35

Co tam się za tą krepiną dzieje ? strach pytać. sceneria kryminalno-erotyczna jak nic.

A druga sprawa - co tak często zmienia się numer autobusu na danej trasie ( to ten maleńki numer na podszybiu we wsuwanej ramce ) raz był nr 3 teraz widzę nr 1 (?)

A może Paweł klei dwa na raz ?

1. Wojok 2025-02-23 21:21:37

Ostatnia fotka ( od Pawła ) - rewelka

1. pawelelka77 2025-02-23 22:39:16

Co tam się za tą krepiną dzieje ? strach pytać. sceneria kryminalno-erotyczna jak nic.

A druga sprawa - co tak często zmienia się numer autobusu na danej trasie ( to ten maleńki numer na podszybiu we wsuwanej ramce ) raz był nr 3 teraz widzę nr 1 (?)

A może Paweł klei dwa na raz ?

PAN-KARTON

To, co się tam dzieje, to już zależy tylko od Twojej wyobraźni...

Z tym numerem kolejności wozu, to mój wymysł, nie poparty dowodami. Niestety nie pamiętam czy nr był z obu stron ten sam? Dla pasażerów wewnątrz pojazdu informacja i dla obserwatora z zewnątrz? Czy też informacja miała być tylko na zewnątrz i w razie zmiany kolejności w szyku kierowca obracał tabliczkę? Tego i tak już nie zmienię ale wyjaśniłem moją koncepcję.

Wojok, foty ze środka zawsze mają lepszy odbiór. Są bardziej realistyczne. Poczekaj, aż uzupełnię "salkę"

1. Wojok 2025-02-24 09:49:01

Poczekaj, aż uzupełnię "salkę"

pawelelka77

Nie muszę czekać, pamiętam z przegubowca

I pamiętam, że takie fotki bardzo sięwszystkim podobały i już Cię za to chwalono

Ale nie umiałem się oprzeć, żeby też uwagi na ten temat nie rzucić

Rezultaty 120 - 132 z 132 pozycji
Udostępnij temat: