Tramwaj N+ND a w zasadzie 2N+5ND/MODELIK/1:25

1. Skorpion 2023-02-23 20:24:29

Ale wtedy nie było wiadomo czy będzie, a teraz już jest pewne Mógłbym powiedzieć, cytując słowa pewnej piosenki "Mkną po szynach niebieskie tramwaje, przez Wrocławskich ulic sto..", no ale niezbyt by to pasowało w tym temacie, choć typ tramwaju chyba ten sam :)))

1. Wojok 2023-02-23 21:52:41

Ale wtedy nie było wiadomo czy będzie, a teraz już jest pewne Mógłbym powiedzieć, cytując słowa pewnej piosenki "Mkną po szynach niebieskie tramwaje, przez Wrocławskich ulic sto..", no ale niezbyt by to pasowało w tym temacie, choć typ tramwaju chyba ten sam :)))

Skorpion

Ale pożądany już był

A co do piosenek, to lepiej u siebie pośpiewaj: "Autobus czerwony..." - będzie pasować idealnie

1. Skorpion 2023-02-23 22:21:03

No nie wiem, " Mkną po szynach..." pasuje bardzo dobrze :) A o autobusie czerwonym to znam tylko "Wspaniały autokar już nie jest czerwony, silnik zardzewiał przebite opony" itd. ;)))

1. Wojok 2023-02-23 23:32:21

Ale kolorek noe pasuje

No nie mów, że nie znasz: autobus czerwony przez ulice mego miasta mknie...

Odpal se na youtubie

1. Skorpion 2023-02-24 10:01:12

No tak, coś kojarzę :) Ale tu mowa jest o tramwajach, a u mnie śpiewać nie będziemy, no chyba że ktoś nakręci film Autobus zwany pożądaniem

1. Wojok 2023-02-24 12:24:51

... no chyba że ktoś nakręci film Autobus zwany pożądaniem

Skorpion

Hmm, to to akurat ja bym mógł kręcić. I to cały czas na bieżąco. Odkąd zobaczyłem Ikartusa od autora tego wątku, to choruję na niego przewlekle

A tutaj, to jeszcze można pośpiewać za Bohdanem Smoleniem: "ja was weidziałem, o świcie w tramwaju..."

1. AndDi 2023-02-24 13:07:25

Hej piosenkomaniacy,

może załóżcie wątek o piosenkach w Kafeterii? Namawiam, bo to bardzo ciekawy temat

1. Wojok 2023-02-24 14:03:42

Hej piosenkomaniacy,

może załóżcie wątek o piosenkach w Kafeterii? Namawiam, bo to bardzo ciekawy temat

AndDi

To tak nie działa. Jak przeniesiesz sprawę do Kafeterii, to to na bank umrze

A tu się temat i tak chyba skończył, bo ileż tych piosenek o tramwajach śpiewano ?

1. pawelelka77 2023-02-24 19:38:36

Hej piosenkomaniacy,

AndDi

To tak nie działa. Jak przeniesiesz sprawę do Kafeterii, to to na bank umrze

A tu się temat i tak chyba skończył, bo ileż tych piosenek o tramwajach śpiewano ?

Wojok

Zawsze dla odmiany możesz zanucić piosenkę o ciągniku 

Tyle że ten był czarny...... 

Normalnie, zrobił się muzyczno-romantyczny wątek.... 

Wojok, nie choruj na ikarusa tylko go potnij...., to też sobie pośpiewamy... 

1. Wojok 2023-02-24 21:50:06

pawelelka77

Jasne, spoko, jutro - pojutrze galeria 

1. Skorpion 2023-02-24 22:44:55

pawelelka77

Jasne, spoko, jutro - pojutrze galeria 

Wojok
    Czekamy z niecierpliwością

1. AndDi 2023-02-25 10:12:56

Wojok

Nawet nie wiesz jak dużo. Wrzuć sobie w Google "piosenki o tramwaju"

1. Wojok 2023-02-25 11:57:22

Nawet nie wiesz jak dużo. Wrzuć sobie w Google "piosenki o tramwaju"

AndDi

No, w to nie wątpię, że icvh jest około mnóstwo, ale ile z nich słyszałeś ? I z tych, które słyszałeś, ile utkwiło Ci w pamięci ?

A to o tych jest mowa, a nie o spisie internetowym A do niego, nie widzę sensu wątku w Kafetetii

1. AndDi 2023-02-25 13:41:49

Przecież to był żart z tym wątkiem w Kafeterii

1. Wojok 2023-02-25 14:35:20

Przecież to był żart z tym wątkiem w Kafeterii

AndDi

No tak, ikonka bezpieczeństwa była

1. tulipan740i 2023-02-25 15:20:43

No tak, ikonka bezpieczeństwa była

Wojok

"Ikonka bezpieczeństwa" jest the best i jak widać znajduje szersze zastosowanie.

1. pawelelka77 2023-03-02 23:45:28

W trakcie gdy Koledzy sobie śpiewali, ja dalej dłubałem. Teraz można powiedzieć, że tramwaj ma wszystkie ściany. No, prawie, bo dwoje drzwi zostawię otwarte. Przybyło też sporo drobiazgów, i tych planowych i kilka dodatkowych.

Motorniczy może przestawiać zwrotnice stalową "wykałaczką". Pasażerowie dostali w bonusie śmietniczki i zasuwki okienne (teraz będą mogli latem przewietrzyć pojazd )

Nie wszystko jest idealnie, bo nie wszystko przewidziałem....  Duże powierzchnię okienne lubią się odkształcać. Na to, chyba nie ma dobrego sposobu.... No, i kilka fotek obrazowych...

Do następnego! 

Zasuwki okienne Zasuwki oryginał Śmietniczki
  1. AndDi 2023-03-03 06:41:53

Ale Ty mi dużo rzeczy przypominasz tym robieniem tego modelu, ja już zapomniałem o tych śmietniczkach, czy też o wajsze motorniczego do torów.

Fajnie to sobie przypomnieć i zobaczyć przed oczami jak to było, wspomnień czar.

A co do modelu i wykonania, to

1. pawelelka77 2023-03-06 21:18:06

Ale Ty mi dużo rzeczy przypominasz tym robieniem tego modelu, ja już zapomniałem o tych śmietniczkach, czy też o wajsze motorniczego do torów.

Fajnie to sobie przypomnieć i zobaczyć przed oczami jak to było, wspomnień czar.

A co do modelu i wykonania, to

AndDi

Ja także sobie przypominam wiele szczegółów z wyposażenia pojazdów kiedy buduję swoje modele (komunikacji zbiorowej). Za dzieciaka pracę motorniczego obserwowało się z bliska, stojąc za jego "plecami"....

Tymczasem mam swojego Minionka...

1. AndDi 2023-03-07 08:56:50

Dobrze, że ma tyle szyb, to przynajmniej to wnętrze nie będzie ukryte - było by szkoda

Rezultaty 40 - 60 z 133 pozycji
Udostępnij temat: