PKP Dworzec Kolejowy Pabianice - 1:87

1. haydee 2024-12-14 12:16:23

A kominy będziesz robił? Tak, wiem, napewno to pytanie poprawiło Ci humor .

1. PAN-KARTON 2024-12-14 12:46:04

A kominy będziesz robił? Tak, wiem, napewno to pytanie poprawiło Ci humor .

haydee

A którędy Św. Mikołaj będzie przynosił podróżnym prezenty ?

1. haydee 2024-12-14 13:20:59

A którędy Św. Mikołaj będzie przynosił podróżnym prezenty ?

PAN-KARTON

No i elegancko :)

1. PAN-KARTON 2024-12-14 13:58:15

No i elegancko :)
    haydee

Przyszły rurki z Ali... i mogę teraz rynny planować ( długa historia z tym Ali - napiszę Ci na priv )

1. Sebastian01 2024-12-14 14:31:56

Na zdjęciu nr 1 z poprzedniej strony to jakby nie tło to trudno byłoby powiedzieć, który to model dworca, a który to dworzec. Pięknie Ci to idzie. Jest jedna rzecz, która mi się nie podoba, ale to tylko szczegół i aż głupio się czepiać przy takim poziomie wykonania.

1. PAN-KARTON 2024-12-14 14:34:05

Na zdjęciu nr 1 z poprzedniej strony to jakby nie tło to trudno byłoby powiedzieć, który to model dworca, a który to dworzec. Pięknie Ci to idzie. Jest jedną rzecz, która mi się nie podoba, ale to tylko szczegół i aż głupio się czepiać przy takim poziomie wykonania.

Sebastian01

Sebastian pisz, ja jajka nie zniosę, ale konkretne uwagi jakie by nie były to są w cenie tłustego koguta

1. KARTOM 2024-12-14 15:01:52

Muszę i ja okazać wyrazy uznania. CHAPEAU BAS.

1. PAN-KARTON 2024-12-14 15:08:55

Muszę i ja okazać wyrazy uznania. CHAPEAU BAS.

KARTOM

Dziękuję Tomku

1. PAN-KARTON 2024-12-15 08:59:50

Do wątku zaglądacie, bardzo mi miło, dziękuję.

to skorzystam i wrzucę link do informacji z Naszego forum: http://www.kartonowki.pl/forum/temat/4685,k-25

1. PAN-KARTON 2024-12-15 19:01:04

Kolejne doświadczenio-odkrycie za mną. Nauczony doświadczeniem nie chciałem malować aerografem dachu na czysty karton. No to trzeba zrobić jakiś podkład ? Tylko jak ? Z aerozolu to bym pomalował wszystko razem z wnętrzem

Trzeba model od obrysówki dachu w dół obklejać wszystko. I tak mnie to czeka. Po co robić to dwa razy ?

Wziąłem lakier akrylowy w połysku i zrobiłem próbę na ścinkach. Wyszło obiecująco. No to dawaj po całości... odpowiedniej szerokości pędzelek płaski, dość sztywny i blacha za blachą z góry na dół pomalowałem.

Nie wiem czy to widać na zdjęciach zastanawiam się czy to jeszcze malować czymś dalej ?

Wyszło genialnie... blacha jak nowa, ale zmęczona deszczem i śniegiem... po prostu do zeszytu dużymi literami. Od pędzla zrobiły się smugi, ciężko opisać. foto:

Gąsiory będę zakładał na samym końcu prac przy dachu, nawet po kominach.

edit:

I znowu ten obiektyw. Widzicie te jaśniejsze plamy, to nic innego jak delikatne dotknięcie paluchem przy doklejaniu pasków blach. Niesamowite jaki człowiek jest tłusty

1. Limaks 2024-12-15 20:10:32

Nic dodać nic ująć. Czytania miałem że głową boli. Najbardziej rozkręcił mnie wątek erotyczny.

Piotrek będziesz czymś matowal ten dach czy ma się tak błyszczeć? 

1. PAN-KARTON 2024-12-15 20:21:16

Nic dodać nic ująć. Czytania miałem że głową boli. Najbardziej rozkręcił mnie wątek erotyczny.

Piotrek będziesz czymś matowal ten dach czy ma się tak błyszczeć? 

Limaks

Nie wiem ? Na razie siedzę i wpatruje się jak księżniczka w puzdereczko, taki Ci mój on ładniusi Ale będzie trzeba czymś to przyprószyć, za bardzo błyszczący

1. FSO 2024-12-15 20:38:06

Porządny dach powinien być z eternitu. Niestety tutaj odpada, bo oryginał jest zupełnie inny. A tak serio to zostaw tak jak jest Piotrek, skoro paluchy widać tylko na zdjęciach, to efekt jest super!

1. Limaks 2024-12-15 20:59:42

Porządny dach powinien być z eternitu. Niestety tutaj odpada, bo oryginał jest zupełnie inny. A tak serio to zostaw tak jak jest Piotrek, skoro paluchy widać tylko na zdjęciach, to efekt jest super!

FSO

Gorzej jak gdzieś na wystawach będzie chwytał za dach i będzie widać same palce... 
     przy lekkiej satynie lub bardziej matowym dachy pozbył by się tego problemu.

1. AndDi 2024-12-15 21:01:06

Smugi od pędzla Ci wyszły, bo albo lakier był zbyt gęsty, albo pędzel był zbyt sztywny, tudzież jedno i drugie. Lepiej pomalować 3 razy niż jeden raz zbyt gęstą farbą.

Maluj jeszcze raz bo są przebarwienia  i może jakimś matem, sąsiedzi mają dach pokryty szarą blachą i jest matowa.

1. PAN-KARTON 2024-12-15 21:04:57

Gorzej jak gdzieś na wystawach będzie chwytał za dach i będzie widać same palce... 
     przy lekkiej satynie lub bardziej matowym dachy pozbył by się tego problemu.

Limaks

Mistrzu...

Jestem realistą. Nawet jak by ten dach zrobili z blachy w połysku, nie wyglądał by tak. Kurz, pył, kwaśny deszcz zabrały by połysk. I ja się zabawię w Panią "Atmosferę", dach się czymś pobrudzi... (?)

próby trwają. Dajcie się jeszcze napatrzeć

1. Limaks 2024-12-15 21:24:58

Mistrzu...

próby trwają. Dajcie się jeszcze napatrzeć

PAN-KARTON

Jam nie godzien tego miana, ale jestem z Tobą bracie Patrz sobie ile tam chcesz... porób parę fotek i lec z robotą dalej.. weź to jakimś kwaśnym deszczem oblej i samo się zrobi

1. PAN-KARTON 2024-12-15 21:43:29

Dworzec zamknięty do odwołania, prosimy przechodzić pod wiaty peronowe. Za utrudnienia przepraszamy jak to w PKP...

1. Kikol77 2024-12-15 23:52:22

no to bedzie malowane :D

Zgadzam się powinien być mat i najlepiej z aerografu :D A potem lekko machniesz suchymi pastelami i bedzie bajka :D

1. PAN-KARTON 2024-12-15 23:59:08

Kolor dobrany. Na tym pasku jest 5 odcieni, biorę drugi od prawej aerograf będzie brzęczał w nocy

Rezultaty 420 - 440 z 738 pozycji
Udostępnij temat: