PKP Dworzec Kolejowy Pabianice - 1:87

1. PAN-KARTON 2024-10-29 23:03:30

Piotrek w akcji... Luuuuubieee

Kurka już kombinuje. Podobnie z CWC było. I wyszło arcydzieło..  to co będzie teraz? 

Limaks

Małe "dziełko" mam nadzieję, nie mylcie z armatką a jeszcze kleju prawie nie dotknąłem...

1. Karol1985 2024-10-30 14:47:18

I to jest właśnie to...

Na sąsiednim forum jeden z kolegów założył wątek "model na niedzielę" i tam pokazuje zmagania z modelami "prostymi/dla początkujących" jak je waloryzuje....

Jak widać ( i to coraz częściej ) nawet proste KEX-y mogą wzbudzić zainteresowanie. 

A w takich przeróbkach najwięcej widać "różnych pomysłów" jakie siedzą nam w głowach. 

1. PAN-KARTON 2024-10-30 15:18:46

I to jest właśnie to...

Na sąsiednim forum jeden z kolegów założył wątek "model na niedzielę"

Karol1985

Daj linka, jak nie chcesz reklamować konkurencji to na priv lub na Mesa, poproszę Z ciekawością popatrzę.

1. PAN-KARTON 2024-10-31 08:56:01

Uprawiając sport doznawałem wielu kontuzji, kto by pomyślał że modelarstwo to także sport extremalny ?

Po 6 godzinach cięcia skalpelem prawe ramie odmówiło posłuszeństwa. Każdy ruch od łokcia w górę jest niemożliwy na dzień dzisiejszy

Kolejne doświadczenie za mną. Kondycja i trening ogólnorozwojowy potrzebny i w tym przypadku. A tu jeszcze do końca budowy okienek trochę zostało - PRZERWA - z powodów niedysponowania.

Bym zapomniał ! Postanowiłem zrobić trzecie podejście. Retusz czarny który w moim planie miał imitować gumowe uszczelki w stolarce nie sprawdził się optycznie. Pierwsze drzwi zostaną na pamiątkę

1. Limaks 2024-10-31 11:49:07

Uprawiając sport doznawałem wielu kontuzji, kto by pomyślał że modelarstwo to także sport extremalny ?

Po 6 godzinach cięcia skalpelem prawe ramie odmówiło posłuszeństwa. Każdy ruch od łokcia w górę jest niemożliwy

PAN-KARTON

Piotrek.. kiedyś słyszałem krotki wierszyk.

"Wio koniku mój maleńki 150 zmiana reki"

Zajechałeś prawą to dawaj lewą

1. AndDi 2024-10-31 11:54:45

Limaks

Dokładnie! Nie opierdzielaj się, dawaj drugą

1. SlawekH 2024-10-31 14:56:01

Jak cos to ja sie melduje na widowni, czytam i ogladam 

1. PAN-KARTON 2024-10-31 16:19:51

Limaks

Dokładnie! Nie opierdzielaj się, dawaj drugą

AndDi

Witam loże W.Sz.Szyderców

Był też taki wierszyk: A teraz hop siup, zmiana i w dziób... (cover) Jak tak można się śmiać z losu kolegi...

Ale żeby nie było, może i lewą nie idzie za dobrze, za to zawsze można wykorzystać zdrowe ręce. Lampa pod moje dyktando, ale wykonana przez mojego synusia. Jak tylko ręka zacznie działać wdrożę kolejny wierszyk z cyklu:
    Pała-cyk i lata-renka >>> będzie trzeba takich zrobić 12szt ( żaróweczki jak widać dotarły, naprawdę dokładniej oddających kształt to z latarnią szukać )

Zdjęcia wykonałem sam LEWĄ !!!

Witam SławkaH na pokładzie, weź im coś powiedz...(?) zawiniemy towarzystwo w Twoje piękne żagle i w toń !

1. Wojok 2024-10-31 17:52:58

...prawe ramie odmówiło posłuszeństwa...

PAN-KARTON

Hmm, przeszło na Ciebie ?

Nikt mi nie mówił, że mogę zarażać

1. PAN-KARTON 2024-10-31 18:18:59

Hmm, przeszło na Ciebie ?

Nikt mi nie mówił, że mogę zarażać

Wojok

Mnie nie zaatakowała ciężarówka... Nie porównuj. Ja sobie sam poradzę bez szpitali. Mam sposoby postawienia się do pionu w dwa dni. tylko że te sposoby działały 10 lat temu

1. PAN-KARTON 2024-11-03 07:36:34

Sam nie mogę w to uwierzyć. Chcąc oszczędzać prawą rękę po rehabilitacji błyskawicznej, dociążyłem lewe ramię i co ? Od dziś rano po kolejnych kilku godzinach ze skalpelem za pan brat odmówiła mi współpracy ręka lewa Zostało jeszcze 12 ramek do wycięcia. Co zrobić, do cierpliwych świat należy.

Z patentów które będę stosował, to mikstura farby do retuszu + woda + BCG. Pięknie usztywnia te rachityczne ramki okien i drzwi.

Do poczytania wkrótce

1. haydee 2024-11-03 08:15:55

cześć, planujesz też środek budunku czy podkleisz czymś potem te szybki, żeby nie były przezroczyste?

1. PAN-KARTON 2024-11-03 08:18:13

cześć, planujesz też środek budunku czy podkleisz czymś potem te szybki, żeby nie były przezroczyste?

haydee

Środek zrobię ale uproszczony, nie wpuściły mnie babki z dworca żeby podejrzeć układ pomieszczeń ale coś tam sobie poukładałem. Kilka pomiarów zebrałem, ale to żadna dokumetacja, czyli radosna twórczość trochę będzie.

1. PAN-KARTON 2024-11-03 08:31:37

Ręce odpoczywają ale oczy wypatrują ciekawostek. Kolejny dworzec zbudowany na styl kolei Kaliskiej. Tym razem głęboka północno-zachodnia Polska - Jasień. W sumie jak by tak nie wchodzić w detale to kształt budynków dworcowych z tamtych lat jest zbliżony wszędzie.

Ja tak mogę grzebać godzinami

1. SlawekH 2024-11-03 10:21:22

Witam SławkaH na pokładzie, weź im coś powiedz...(?) zawiniemy towarzystwo w Twoje piękne żagle i w toń !

PAN-KARTON

Piotrze juz mowie cos : Chlopaki cisnijcie Piotrka z robota bo sie obija .
    Reka nie szklanka, zagoi sie. Jak jedna nie mozna to zawsze druga jest. Na upartego mozna i noga. Kiedys widzialem jak ludzie robili cuda nogami... fakt faktem nie mieli rak no ale to znaczy ze da rade .

Po raz kolejny domagam sie galerii CWC 

1. Wojok 2024-11-03 10:29:41

...nie wpuściły mnie babki z dworca ...

PAN-KARTON

Trza było z młodymi gadać, a nie za babki się brać - takich, to już nie zbajerujesz, cwane są bestie

1. PAN-KARTON 2024-11-03 10:51:34

Piotrze juz mowie cos : Chlopaki cisnijcie Piotrka z robota bo sie obija .
    Reka nie szklanka, zagoi sie. Jak jedna nie mozna to zawsze druga jest. Na upartego mozna i noga. Kiedys widzialem jak ludzie robili cuda nogami... fakt faktem nie mieli rak no ale to znaczy ze da rade .

Po raz kolejny domagam sie galerii CWC 

SlawekH

Trza było z młodymi gadać, a nie za babki się brać - takich, to już nie zbajerujesz, cwane są bestie

Wojok

Sławku zaprzeczasz sam sobie albo cisnąć albo sesje urządzać. Na dzień dzisiejszy aparat z rąk by mi wylatał. Nogami jak zrobię sesję to nie gwarantuje...

Zamień się na 1min na ręce, naprawdę ciągnąc za rękaw kładę ją przy klawiaturze... Ale już reanimuje się na szybko i do roboty ! Bałem się że to coś poważniejszego ( z tymi moimi rękoma ) ale to zykłe zakwasy...

A poważnie, to między wystawami nie wyciągam CWC z pudła. Zamieszanie ze zdjęciami trzeba będzie popełnić, ale poproszę jeszcze o chwilę Pamiętam że czekasz, a może nie tylko Ty ????

Wojoku, powiem Ci że, te starsze łatwiej jest zagadnąć niż młode Siuksy, co to obrażone na cały świat z założenia są... Ale na 100% nie wkładam "połowy kwiatu tego światu" do jednej szuflady !

Z facetami czasem nie idzie się dogadać, a co dopiero porównywać to do płci odmiennej

1. SlawekH 2024-11-03 11:35:08

Ja to sie nie moge doczekac galerii CWC . Zaraz to wyjdzie, ze ja okret skoncze zanim galeria sie pojawi 
    Kuruj sie Piotrze, niech reka odpoczywa i dochodzi do siebie jak najszybciej.

1. PAN-KARTON 2024-11-03 11:45:43

Dzięki, z godziny na godzinę jest lepiej. Totalna dieta białkowa i lekkie naciąganie sprawdzają się !

1. Wojok 2024-11-03 12:33:58

Wojoku, powiem Ci że, te starsze łatwiej jest zagadnąć niż młode Siuksy, co to obrażone na cały świat z założenia są...

...Z facetami czasem nie idzie się dogadać, a co dopiero porównywać to do płci odmiennej

PAN-KARTON

Hmm, ale ja mówię o młodych kobietach, nie o siksach - to różnica

No, i mnie akurat jakoś zawsze lepiej się z kobietami lepiej dogadywało niż z facetami

Może mam nosa do tych kompatybilnych ?...

Rezultaty 60 - 80 z 738 pozycji
Udostępnij temat: